Vasi foci

2012.01.30. 15:03

Körmendi FC: hatan távoztak, ketten érkeztek

Nagy a játékosmozgás az NB III-as körmendi labdarúgócsapat háza táján. Azonban ez inkább a távozók számában mutatkozik meg. Hatan igazoltak el, s ez idáig csak két játékos szerepel az érkezők listáján.

Laki Péter

Az őszi idényt a 13. helyen záró körmendi egyesületnél mozgalmasan telik a felkészülési időszak, de ez inkább a távozók számában mutatkozik meg. Ennek egyik fő oka az anyagiakban rejlik. A távozók között természetesen vannak olyanok, akik magasabb fizetés reményében hagyták el a körmendi sporttelepet, s csatlakoztak egy másik klubhoz.

Az egyesülettől távozott: az első számú kapus, Táncsics András valamint Hujber Csaba, az ő esetükben nincs információnk arról, hogy hova távoztak. Továbbá Kiss Péter, a megyei első osztályban szereplő Rumhoz, Németh Tamás, a szintén megyei I-es Nádasdhoz igazolt, Bozóki Balázs  Ausztriában folytatja a labdarúgást és Sárközi Dániel - aki a gárda második számú csapatkapitánya volt - a Csepreget erősíti a jövőben.

Molnár Károly edző elmondta, hogy Hajgató Levente érkezésével (Veszprém, NBII. kölcsönben), kapus poszton erősíti csapatát. Rajta kívül még Nagy Milán tekinthető új igazolásnak, aki a HSE Vasalja csapatától érkezett. A játékos, várhatóan középpályásként fog szerepelni a Rába-parti egyesületnél.

Az említett, két, újonnan igazolt futballistán kívül – Molnár Károly elmondása szerint – még várhatók további új játékosok. Jelenleg az ifjúsági csapatból felhívott játékosokkal – Takács Máté, Esztergályos Zsolt, Takó Roland - próbálják pótolni a távozó futballistákat.

A körmendiek, eddig egyetlen felkészülési mérkőzést játszottak a téli szünidőben. Idegenben találkoztak a Haladás U19 - es csapatával, az összecsapás 2-1-es vendég győzelemmel zárult. Legközelebbi mérkőzésüket, a velük egy csoportban szereplő Pápa II ellen játsszák, hétvégén.

Molnár Károly szerint az eddigi gyenge szereplés fő oka a csapatvédekezésben rejlik. A felkészülési időszak során az említett hiba kijavítására kiemelt figyelmet akarnak fordítani.

Az egyesület arra törekszik, hogy néhány éven belül a csapat kulcsemberei helyi játékosok legyenek. Ennek tudható be az is, hogy az ifjúsági csapatból kívánják erősíteni a felnőtt gárdát. Továbbá az egyik új érkező, Nagy Milán is szerepelt már korábban körmendi színekben.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!