Vasi foci

2014.05.22. 17:55

Celldömölkön játszik a Répcelak

Körkép - A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Török Tibor

Megyei I.

 

Még mindig nem dőlt az aranyérem sorsa a megyei I. osztályban, az egy ponttal vezető Répcelak és a Sárvár folytatja külön meccsét. A listavezetőre vár nehezebb feladat, szombaton Celldömölkre utaznak, míg az üldöző fürdővárosiak Rábapatyon játszanak. A répcelakiak a kupában is megnyerték maguknak a Cellt, így Balassa Péter csapata szerdán újrázhat.

- Ismerjük jól az ellenfelünket - mondta el érdeklődésünkre Balassa Péter, az éllovas játékos-edzője - , így aztán nehezen tudjuk meglepni egymást. Nekünk egyértelmű a cél, a bajnoki címhez a győzelembe kell menekülnünk, így aztán nincsen elemezni való a mérkőzés előtt. Ami nyugtalanít, hogy sok a hiányzónk és a sérültünk, a Szentgotthárd elleni kupameccsen le kellett cserélnem egy-két kulcsjátékosomat.

- Úgy gondolom, háromesélye a mérkőzés - válaszolta érdeklődésünkre Hegyi László, a Celldömölk trénere - , hazai pályán számunkra a győzelem elfogadható. Természetesen nem rontunk neki az ellenfélnek, hiszen a Répcelak nagyon jó csapat, kiváló futballistákkal. Okos és jó játékkal szeretnénk kiszolgálnunk a közönségünket.

A 28. forduló műsora. Szombat, 17:00 Király_ Kemenesmagasi, Celldömölk _Répcelak, Jánosháza_ Vasvár, Tabak1 Szentgotthárd _Kőszeg. Vasárnap 17:00. Uraiújfalu_ Bük, Rábapaty _Sárvár, Kemenesmagasi_Vép, Magyarszecsőd_ Haladás.

A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt (Grafika: Kelemen Attila)

 

Megyei Ii.

 

A Szombathelyi-csoportban a Lukácsháza_ Csepreg derbi ígérkezik a forduló rangadójának, hiszen az éllovas utazik a negyedikhez. Ráadásul mindkét csapatnak nagyon kell a győzelem. De a tabella hátsó régiójában is lesznek izgalmas meccsek: fontos pontokról dönt a Felsőcsatár _Ják kiesési rangadó, valamint a Söpte Gyöngyöshermán csata is.

Szombathelyi-csoport, a 28. forduló, szombat, 17.00: Lukácsháza _Csepreg. Vasárnap, 17.00: Söpte_ Gyöngyöshermán, Tápláni KSK _Balogunyom, Torony _Táplánszentkereszti FC, Vasszécseny_ Szentpéterfa, Felsőcsatár _Ják, Honvéd-Sé _Elektromol Spari, Kőszeg_ Újperint.

A Körmendi-csoportban az éllovas Téglagyár és a második Rábatótfalu - elvileg - a kötelező győzelem reményében lép pályára. A harmadik Szakonyfalu azonban a negyedik Szarvaskendet fogadja, Ha a Szarveskend oda akar érni a dobogóra, akkor el kell hozni a három pont Szakonyfaluból nem éppen a legkönnyebb feladat.

Körmendi-csoport, a 28. forduló, szombat, 17.00: Bajánsenye _Őriszentpéter, Tuti-Textil_Körmend VSE _Rábagyarmat, Körmendi Téglagyár_ Egyházasrádóc. Vasárnap, 17.00: Viszák _Őrimagyarósd, Szakonyfalu_ Szarvaskend, Rábahídvég_ Csákánydoroszló, Vasalja_ Nádasd, Csörötnek_ Rábatótfalu.

A Sárvári csoport 28. fordulójának rangadója mindenképp a Rum_ Csénye mérkőzés lesz. A hazai csapat a legutóbbi két mérkőzésen nullázott, így nem csoda hogy az ellen a Csénye ellen szeretnék kiköszörülni a csorbát, amely csapat éppen a legutóbbi fordulóban utasította maga mögé a Rum alakulatát a tabellán.

A hazaiak trénere, Somogyi Gábor hangsúlyozta, hogy az elmúlt két hétvégén lerombolták azt, amit eddig felépítettek:

- Sajnos már nem csak a mi kezünkben van a sorsunk, ha még a dobogót el szeretnénk érni. Az első lépés, hogy vasárnap le kell győznünk a Csényét, ami jelen állapotunkban nem lesz egyszerű feladat. Ki kell jönnünk a hullámvölgyből, de ez csak úgy lehetséges, ha mentálisan rendben lesz a csapat, és kellő alázattal mindenki akarja a győzelmet.

A vendégek edzője, Pankaczi Zoltán elmondta, hogy ők is mindenképpen a győzelemért lépnek pályára:

- A bajnokság előtt az első öt hely valamelyikét tűztük ki célul, amit már csak matematikailag tudunk elbukni. Sőt a Gérce mögött elég szorossá vált a mezőny, így akár a második hely is megszerezhető. Sárgalapok, komolyabb sérülések nem akadályoznak minket, így teljes kerettel készülhetünk a hétvégi rangadóra.

A hétvégi menetrend, szombat, 17:00: Kenyeri _Ölbő, Szergény_ Simaság, vasárnap, 16:00: Mersevát _Gérce, 17:00: Ikervár _Herény, Ostffyasszonyfa_ Pecöl, Rum_ Csénye, Jákfa _Szeleste, Sitke _Tanakajd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!