Vasi foci

2015.04.26. 18:54

Megye I.: megverte a Körmendet a Vasvár

Megyei körkép - A Répcelak után újabb skalpot szerzett a Vasvár, ezúttal Körmendet verték meg nagy csatában, 4-3-ra. Az éllovas Cell magabiztos győzelmet aratott hazai pályán.

Török Tibor

Tabak1 Szentgotthárd-Kőszeg 1-0 (0-0). Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Vass I.

Gól: Kovács T. 71.

Kiállítva: Merkli 92. második sárga lap után.

Szentgotthárd: Fábián - BALÁZS (Csákvári), Bellovics, Horváth Gy. TÁMIS - KOVÁCS T., Horváth R. (Kovács G.), Kocsis - Vass G. (Herczeg), Bugán (Muszka), Düh (Merkli). Edző: Heiter László.

Kőszeg: Táncsics (Kasalo) - BIGNER, Őry, Pongrácz, Toldi - SZŰCS (Marti R.), Sándor T., Molnár Cs. (Györe), BRIEBER, KORÉNYI (Koroknai) RÉTI. Játékos-edző: Táncsics András.

Bekezdett a mérkőzés elején a Szentgotthárd, a hazaiak hamar döntésre szerették volna vinni a dolgot, azonban nem sikerült gólt szerezniük. Jó negyedóra elteltével magára talált a Kőszeg, ezért aztán kiegyenlített játékkal, de nagyobb helyzetek nélkül telt el az első félidő. A második játékrész mintha a hazai csapat nélkül kezdődött volna el, a gotthárdiak meghosszabbították a szünetet, a látogatóknak akadtak is lehetőségeik, ám ezek végül kimaradtak. Aztán felpörgött a házigazda, és a 71. percben eldöntötte a mérkőzés: Kovács T. fordult le egy passz után a védőjéről a tizenhatoson és a kapuba lőtt. A találkozón a Szentgotthárd megérdemelte az egygólos győzelmet.

Jánosháza -Rábapaty 4-2 (4-2). Jánosháza, 150 néző, vezette: Tóth R.

Gól: Horváth A. 5., Fenyő 15., Orosz 27., Vágusz 34. illetve Tóth L. 9. öngól, Csupor 44.

Jánosháza: Tóth A. - Mészáros, Tóth L., Molnár Zs., Szabó - HORVÁTH A. (Szép), OROSZ, Pintér (Balhási Á.), Velencei (Keresztes) VÁGUSZ, FENYŐ (Balhási SZ.). Edző: Kelemen Kornél.

Rábapaty: Varga D. - DOVÁNSZKI, Csupor, Tőke, Enzsöl - Király Zs., Kovács T., TOLDI, DUGOVICS Németh K. (Fehér Z.), Baksay (Bíró O.). Játékos-edző: Enzsöl Gábor.

Látványos és gólgazdag félidőt produkáltak a csapatok, Horváth A. már az 5. percben vezetést szerzett a hazaiaknak, de hamar jött a válasz: Dugovics cselezte ki a védőket, középre lőtt labdája a csatárokat megelőző Tóth Lászlóról került a kapuba. A vendégeknek ezután akadt még egy lehetőségük, de aztán jött az újabb a hazai gól, Fenyő a tizenegyes pontról vágott a kapuba egy visszagurított labdát. Továbbra sem álltak le a hazaiak, Velencei ívelését Orosz vette át és a kapuba helyezett, majd Vágusz találata után már 4-1 vezettek a hazaiak, azonban a félidő végén egy fejessel faragott hátrányán a Rábapaty.

A második félidő egy része unalmas mezőnyjátékkal telt főleg, hogy a csapatok hat góllal kényeztették el a nézőket az első játékrészben. A Rábapaty az utolsó negyedórára feljebb merészkedett, ettől aztán megnyílt a terület a hazai kontrák előtt, azonban kimaradtak a jánosházi lehetőségek, ám a hazaiak így is megérdemelt győzelmet arattak a lelkesen játszó vendégek ellen.

Celldömölk- Tápláni KSK 7-0 (2-0). Celldömölk, 250 néző, vezette: Magyar P.

Gól: Piri B. 2 (17., 50), Németh J. 2 (44., 61.), Enyingi Marcell 53., Horváth D. 75., Pungor N. 79.

Kiállítva: Molnár D. 76. szabálytalankodott a kapura törő ellenfelével szemben.

Celldömölk: HEINER - VAJDA, BODOR, VARGA, GYÖRKÖS (LENDVAI) - ENYINGI MARCELL (ENYINGI MÁRK), SZUH, MANGANELLI, VIRÁG (HORVÁTH D.) NÉMETH J. (BODA), PIRI B. (PUNGOR). Edző: Koman Vladimir.

Tápláni KSK: Molnár D. - Scimmer, Badics (Fürdős), Bene, Baranyai Balázs, Szilágyi, Borbás, Schindler - Rajzinger, Németh B. (Muzsai). Játékos-edző: Borbás János.

Az első húsz percben jól tartották magukat a szervezetten védekező vendégek, a Celldömölk már ekkor is fölényben játszott. A vezető gól után is maradt a koreográfia, a hazaiak mentek előre, a látogatók igyekeztek megszűrni a támadásokat. Majdnem sikerült is újabb kapott gól nélkül megúszniuk a szünetig, azonban Németh J. megduplázta a celli előnyt. A második játékrészben sok kérdés nem maradt, az egységesen jó teljesítményt nyújtó hazaiak fokozatosan felőrölték a látogatókat és sorra szerezték az újabb találatokat. Szegény embert még az ág is húzta: 6-0-nál a játékvezető kiállította a vendégek kapusát, így hét lett a vége, a Celldömölk meggyőző teljesítménnyel nyerte meg a találkozót.

Uraiújfalu -Vép 0-3 (0-1). Uraiújfalu, 150 néző,vezette: Szabó III.

Gól: Versegi 41., Őri Á. 60., Illés 62.

Uraiújfalu: Bakos Belegrai, Verasztó (Sándor), Csiszlér, Princzes Páli (Gallen A.), Döbrönte (Lónai), Gallen I., Gönczöl (Kiss) Vánkos (Tóth Zs.), Baranov. Játékos-edző: Dobány Gábor.

Vép: Bezdi (Pajor) Mester, WÁGNER, JOÓ, Vermes DANCS, Vajda (Beke P.), Illés (Szemes), Szalai (Beke K.) Őri (Balikó), VERSEGI. Edző: Garics György.

A kiesés elől menekülő hazaiak a múlt hét szenzációját szállították a Király legyőzésével, és ezúttal is élcsapat ellen léptek pályára. Az első félidőben kiegyenlített játékot produkáltak a csapatok, különösebb helyzetek nélkül. A játékrész végén aztán vezetést szerzett a Vép, a játékvezető egy kezesés után ítélt büntetőt, amit Versegi értékesített.

A második 45 percben a hazaiak támadgattak, nagyobb veszély nélkül, majd a Vép előbb egy pontrúgásból, majd pedig egy kontra végén növelte előnyét. A sportszerű mérkőzésen a hazaiak már nem tudtak újítani, a tabella 2. helyezettje pedig megérdemelt győzelmet aratott.

Csepreg-Répcelak 2-4 (1-3). Csepreg, 100 néző, vezette: Tóth R.

Gól: Kincse 45., Pócza 58. illetve Csordás 21., Büki 35. - öngól, Pungor 39, Balogh T. 83.

Csepreg: CSONTOS - KINCSE, ILLÉS, RAVADICH (SASS G.), BÜKI - MOLNÁR B., VARGA (KOVÁCS B.), KIS-NEMES MÁTÉ, SZÉLES - OLÁH. PÓCZA. Edző: Sass Dezső.

Répcelak: Marton Z. - Baranyai, Németh, FAZEKAS, BALOGH T. Tamás (Varga D.), Tóth Dominik, Horváth T., Nyári (Dombi) PUNOR (Tóth Dávid), CSORDÁS (Takács). Játékos-edző: Balassa Péter.

Kiegyenlített húsz perc után megszerezte a vezetést a Répcelak: a hazai védő ki akart engedi egy labdát az alapvonalon, Csordás azonban megzavarta, a csepregi játékos más csak szabálytalanul tudta szerelni, a büntetőt a sértett értékesítette. A félidő hajrájában még kétszer betalált a Répcelak, előbb egy élesen belőtt szabadrúgás vágódott Bükiről a kapuba, majd pedig Csordás ugratta ki Pungort, aki kapásból szépségdíjas gólt szerzett. A hazaiak a szünet előtt szépítettek: egy kontratámadás végén a kapusról kipattanó labdát Kincse vágta a hálóba.

A fordulást követően tovább faragott a hátrányán a Csepreg, majd 2-3 után kapufát fejeltek a hazaiak. Teljesen nyílt lett a találkozó, a házigazda ment előre az egyenlítésért, a vendégek pedig kedvükre kontrázhattak. A látogatók csak a mérkőzés vége fele biztosították be a győzelmüket a jó teljesítményt nyújtó hazaiakkal szemben.

Vasvár -Körmend 4-3 (2-1). Vasvár, 150 néző, vezette: Németh T.

Gól: Tausz 20., Schermann 3 (44., 65, 90.) illetve Sipos 2 (4, 60.), Török 70.

Vasvár: SMOLCZER - Vincze Bíró, Hajas, Molnár - Robán, Réfi (Horváth B.), SCHERMANN, Zsigmond (Unger), Czövek (Osvald) Tausz. Játékos-edző: Smolczer Róbert.

Körmend: Berke - Kurucz, Balikó, KÓSIK, Horváth - Tar (Berke), Makai, TÖRÖK, Osvald (Kondor) - Takács Á., Sipos. Edző: ifj. Molnár Károly.

Kis túlzással még el sem hangzott az éljen-éljen köszöntés, máris vezetett a vendégcsapat, Sipos értékesítette a befújt büntetőt. Jó negyedórát kellett várni a hazai válaszra, ekkor Tausz lőtt a kapuba szabadrúgásból, 25 méterről. A találkozó változatlanul teljesen nyílt volt, mindkét oldalon akadtak helyzetek, aztán közvetlenül a szünet előtt megszerezte a vezetést a Vasvár: Schermann fejelt a körmendi kapuba.

A második félidőben is jó iramban futballoztak a csapatok, a körmendieknek sikerült egyenlíteniük, egy újabb tizenegyest váltottak gólra. A vasváriak is pontrúgásból találtak be, a kapusról kipattanó labdát Schermann lőtte be. Ezután a fiatal középpályásnak még egy ziccere akadt, ezt azonban elhibázta. A Körmend - a változatosság kedvéért - szabadrúgásból válaszolt, a kapufáról kifele jövő labda a mérkőzésen végig kiválóan teljesítő Smolczer kapusról pattant a hálóba.

A csattanó a végére maradt, hazai lövés után kivágódó labdára ismét Schermann érkezett és megszerezte a győztes találatot. A Vasvár újabb skalpot gyűjtött be: a színvonalasan futballozó, több helyzetet kidolgozó Körmend ellen a hazaiak igazi csapatként futballozva nyerték meg a mérkőzést.

 

 

Bük-Kemenesalja 0-3 (0-1). Bük, 90 néző, vezette: Szabó II.

Gól: Kóbor 15., Hudák 54., Kiszlinger 83.

Bük: Bogdás - Kiss D. (Tóth B.), NÉMETH T., Kovács D., Somlai - Sárközi, Wágner (Plajszer), Horváth M., Kovács R. Horváth F. (Büki), Szőke (Horváth B.). Edző: Kiss István.

Kemenesalja: Szíjártó (Nagy Sz.) - Iker (Balogh D.), HUDÁK, Erdélyi (Németh R.), Veszprémi - HORVÁTH ZS., KÓBOR, Kovás Krisztián, Kiszlinger - RUZSA, BARANYAI. Edző: Haraszti Zsolt.

Eltiltások és sérülések miatt alaposan felforgatott felállításban lépett pályára a büki együttes, amelynek kimondottan fontos lett volna a győzelem. A mérkőzés elején akadt néhány helyzete a vendéglátóknak, de aztán fokozatosan átvette a játék irányítását a Kemenesalja. A 15. percben Horváth Zs. húzta a jobb oldalt, középre lőtt labdája a második hullámban érkező Kóbor elé került, aki nem hibázta el a lehetőséget. A hazaiak csak keresgélték a játékukat, a vendégek uralták a mérkőzést.

A fordulás után hamar növelte előnyét a vendégcsapat, egy rövid sarokra lőtt szabadrúgásba Horváth Zs. csúsztatott bele, a fejest a kapus még hárította, azonban a kipattanót Hudák közvetlen közelről a kapuba lőtte. Az előny birtokban taktikusan és fegyelmezetten futballozott a Kemenesalja, és nem sokkal a vége előtt a kegyelemdöfést is bevitte, egy jól felépített támadás végén Kiszlinger lépett ki a védők között, elhúzta a labdát a kapus mellett, aki szabálytalankodott vele. A megítélt büntetőt a sértett lőtte a kapuba. A vendégcsapat akarásban és játékban is felmúlta a hazaiakat, néhány büki játékos teljesítményén nem látszott, hogy átérezték volna a kiesési rangadó jelentőségét.

Bükről Eső János, Szentgotthárdról Heiter László és Táncsics András, Celldömölkről Sebestyén Attila, Jánosházáról Kelemen Kornél, Csepregről Sass Dezső és Balassa Péter, Uraiújfaluból Gombás Béla, Vasvárról Szijj László tudósították lapunkat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!