Vasi foci

2015.07.13. 13:13

Megkezdte a felkészülést a Viktória

Szombathely - Hétfőn elkezdte a felkészülést a 2015/16-os bajnoki szezonra a Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapata. Marsai és Dénes távozott a vasiaktól.

Pum András

Hétfő este a Király Sportlétesítményben tartotta első nyári tréningjét a Viktória-Trend Optika FC NB női I-es labdarúgócsapata. Bánfalvi Attila vezetőedző még csak rávezető edzést tartott a lányoknak, mától azonban nincs kegyelem: teljes intenzitással folynak a gyakorlatok. A foglalkozásról hiányzott a 22 éves védő, Marsai Nikoletta és a 23 esztendős csatár, Dénes Dorka – mindketten Ausztriában folytatják pályafutásukat.

Marsai Nikoletta (balról) egy fél éves szlovákiai kitérőt leszámítva, 2007 óta erősítette a Viktóriát. Fotó: Timár Gergely

– A lányok kéthetes felkészülési tervet kaptak, amit ha rendesen végrehajtottak, nem a nulláról kezdik a munkát – mondta Bánfalvi Attila, a Viktória trénere. – Emiatt kicsit rövidebb, öthetes felkészülésünk lesz, a bajnokság augusztus 15-én kezdődik. Az első tréning kivételével tehát nincsenek rávezető edzések, belecsapunk a munkába. A legtöbb gyakorlatot labdával végezzük, és szeretnénk egy új játékrendszert elsajátítani, amire ha szükséges, meccs közben váltani tudunk. Egyelőre két távozónk van, Marsai Nikolett az osztrák harmadosztályú Hofba igazolt, és szintén Ausztriában folytatja pályafutását Dénes Dorka is – egyelőre még nem dőlt el, melyik csapatban. A télen műtött Vörös Viktória pedig lehet, hogy abbahagyja pályafutását. Ami az esetleges érkezőket illeti, minden csapatrészbe szeretnék igazolni. Kapus, belső védő, középpályás és támadó is érkezhet – neveket azonban még korai lenne mondani. Emellett az U17-es együttesből is velünk edz néhány tehetséges fiatal. Nyilván a keret összetételétől is függ a szereplésünk, az azonban biztos, szeretnénk a tavalyi ötödik helyhez képest előbbre lépni. Az edzőmeccsek még alakulnak, de elsősorban erős csapatokkal szeretnénk megmérkőzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!