Vasi foci

2015.09.10. 15:24

Megyei labdarúgó-bajnokság: Az ötödik forduló vár a csapatokra

Körkép - A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Török Tibor

Megyei I.

A Répcelak a Vépet fogadja, az előző körben mindkét csapat bőséggel termelte a gólokat, a hazaiak ötöt vágtak a Királynak, míg a Vép a Kőszegnek rámolt be hetet. Az borítékolható, hogy a vendégek nem mennek bele egy nyílt ütközetbe, a papírforma répcelaki győzelmet ígér. A Kőszeg–Rum találkozón a hazaiaknak nagyon kellene a siker, míg a vendégcsapat győztes mérkőzés után utazik idegenbe. A Kemenesaljára is ráférne a három pont, de Szentgotthárd erős ellenfél, még akkor is, ha eddig győzelem-vereség sorminta mentén játszott – ez alapján ismét zakó jönne. Vasárnap nagy csatát hozhat a Rábapaty–Jánosháza találkozó, a vendégek esélyesebbek, de a hazaiak otthon veszélyesek. A Táplán–Lukácsháza összecsapás sem egyszerű, kérdés, hogy a hazaiak melyik arcukat mutatják. A Csepreg–Király meccsen a vendégeknek áll a zászló, már ha képesek voltak túllépni a Répcelak elleni első félidőn, amely után úgy néztek ki, mint egy szétlőtt csatacirkáló. Az Egyházasrádóc–Körmend találkozón a vendégeknek kell izgulniuk, hogy kitart-e a lendületük, a házigazda angyali nyugalommal játszhat az élmezőnyhöz tartozó látogatók ellen. Vasváron ugyanez a helyzet, a Celldömölk az esélyes, a hazaiaknak bravúr kell a papírforma szétszaggatásához.

5. forduló, szombat, 17:00: Répcelak–Vép (Vass I.), Kőszeg–Rum (Horváth P.), Kemenesalja– Kiswire Szentgotthárd (Tóth R.). Vasárnap 17:00: Rábapaty–Jénosháza (Hittaller), Tápláni KSK–Schott Lukácsháza (Kovács B.), Csepreg–Király (Magyar), Egyházasrádóc–Körmend (Németh), Vasvár–Celldömölk (Boda).

A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Grafika: Kelemen Attila


Megyei II.

A Szombathelyi-csoport rangadóján a tavalyi bronzérmes fogadja a bajnoki címvédőt: a Spari–Táplánszentkereszt mérkőzés érdekesnek ígérkezik. Mint ahogyan a Ják–Balogunyom szomszédvári derbi is – ráadásul mindkét csapat jó formában van, az élmezőnybe vágyik.

Szombathelyi csoport, vasárnap, 17.00: Szentpéterfa–Zanat (Makai I.), Söpte–Gyöngyöshermán (Horváth Z.), Újperint–Arborétum-Herény (Kovács Zs.), Elektromol Spari–Táplánszentkereszt (Németh T.), Vasszécseny–Bozsok (Újházi Zs.), Ják–Balogunyom (Sipos Zs.), Torony–Tanakajd (Vass I.), Honvéd Sé–Felsőcsatár (Bereczky Cs.).

A Körmendi-csoportban nagy csatát, jó meccset hozhat a Szakonyfalu–Nádasd találkozó. És vélhetően a Szarvaskend–Rábatótfalu derbi is tartogat izgalmakat. Borítékolható, hogy a Nádasdnak és a Rábatótfalunak is alaposan meg kell szenvednie azért, hogy az 5. forduló után is hibátlan mérleggel álljon a tabellán. Érdekes összecsapás lesz a Körmendi Téglagyár viszáki fellépése.

Körmendi-csoport, szombat, 17.00: Bajánsenye–Tuti Textil Körmend VSE (Szabó III. Z.). Vasárnap, 17.00: Szarvaskend–Rábatótfalu (Sály K.), Ivánc–Rábagyarmat (Vastag N.), Magyarszecsőd–Őriszentpéter (Kocsis J.), Viszák–Körmendi Téglagyár SE (Kiss P.), Szakonyfalu–Nádasd (Héra Cs.), Csörötnek–Rábahídvég (Darvas I.).

A Sárvári-csoportban négy fordulót követően már csak három csapat veretlen. A Csénye és az Uraiújfalu a soron következő fordulót követően csak akkor mondhatja el magáról továbbra mindezt, ha döntetlent játszanak. A két csapat Csényén csap össze vasárnap. Az eddig jó formát mutató Sitke és az Ikervár a legutóbbi fordulóban nem szerzett pontot. A sitkeiek a Mersevátot fogadva, az ikerváriak Simaságon köszörülhetik ki a csorbát. A Pecöl–Gérce találkozó az előző szezonban igazi slágermérkőzésnek számított, ám idén valahogy nem megy a szekér a hazaiaknak. Az Uraiújfaluval pontegyenlőséggel a tabella élén álló Püspökmolnári pedig az ellen az Ölbő ellen játszik, mely idén mindkét arcát megmutatta már. Ha jó napot fognak ki, akkor akár a győzelmet is megszerezhetik.

A Sárvári-csoport vasárnap, 17 óra: Csénye–Uraiújfalu, Simaság–Ikervár, Püspökmolnári–Ölbő, Pecöl–Gérce-Vásárosmiske, Szeleste-Pósfa–Kenyeri, Sitke–Mersevát, Bük–Jákfa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!