Vasi foci

2015.06.15. 13:10

IV. korcsoportos labdajáték diákolimpia: Bajnok a SZOI

Debrecen - A Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (SZOI) fiú labdarúgócsapata aranyérmet szerzett a IV. korcsoportos labdajáték diákolimpia országos döntőjében. A Paragvári Utcai Általános Iskola fiú kosarasai nyolcadikok lettek.

Horváth Erika

A IV. korcsoportos fiú kispályás labdarúgók – akárcsak a Telekom diákolimpia többi korosztályában – húszcsapatos országos döntőt vívtak a négy labdajátékot felvonultató összevont országos döntőben. (40x20 méteres pályán 3x2-es kézilabdakapura 4+1 fős csapatok játszottak.) Négy ötös csoportban kezdődtek a küzdelmek, a Vas megyei győztes, a SZOI a D csoportban nagyszerűen menetelt: a baktalórántházi (Szabolcs-Szatmár-Bereg) Regulyt 4-0-ra lépte le, a dévaványai (Békés) Ványait 2-1-re verte. A hajdúsági Hosszúpályiból érkezett Irinyi elleni találkozó a rendes játékidőben 2-2-vel zárult, végül a jobban büntetőző (6-5) vasiak szereztek 2 pontot. A vései (Somogy) Véssey elleni csoportzáró ugyan gólgazdag volt, de kevéssé kiélezett, 7-4-re nyertek a gotthárdiak. A SZOI három győzelemmel, egy döntetlennel, 15-7-es gólkülönbséggel végzett a csoportja élén. Másnap a C csoport második helyezettje, a nagykanizsai Palini volt az ellenfél – újabb, ezúttal 6-1-es győzelmet söpörtek be a SZOI-sok. Döntetlent hozott az elődöntő a B csoportban százszázalékos téglási Rákóczi ellen (2-2), de Hajdú-Bihar I-es csapata ellen is higgadtak maradtak a vasiak a büntetőknél – 3-1-re kerekedtek felül, és „már" készülhettek is a fináléra. Az aranyéremért a C csoportban hengerlő, ott százszázalékos, 33-6-os gólkülönbséggel záró, majd Dévaványát is 5-1-re verő budapesti II. Rákóczival kellett megküzdeni. De ezen a találkozón is verhetetlen maradt a SZOI – 3-1-es győzelemmel hódította el a diákolimpiai bajnoki címet. A csapathoz két különdíj is került: a legjobb kapus díját Szabó Bálint, a legeredményesebb felkészítőjét Pável Tamás kapta.

A Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola bajnokcsapata. Elöl, balról: Szőke Krisztofer, Sulics Bálint, Báger Norbert, Könye Ádám, Mesics Roland, Szabó Bálint (a torna legjobb kapusa). Hátul: Pável Tamás testnevelő, Kovács Kristóf, Majczán Kevin, Fehér Márk, Pukhely Zoltán edző. Fotó: SZOI

Óriási tanéve volt a 2014/2015-ös a szentgotthárdiaknak labdarúgásban. Az öt korcsoportban kilenc vasi csapat szerepelhetett az országos döntőkben, ebből hat volt a gotthárdi. A négy SZOI-csapatból a IV. korcsoportos fiúk arany, a III–IV. korcsoportos lányok ezüstérmesek lettek, a II. korcsoportos fiúk kilencedik, az V–VI. korcsoportos fiúk tizedikek lettek. A III. Béla szakképző pedig egy negyedik (V–VI. kcs., fiú) és egy kilencedik (V–VI. kcs. lány) helyet zsebeltek be.

A Paragvári iskola nyolcadik helyezett kosarasai. Hátsó sor: Tóth Zalán, Krepli Balázs, Koledics Márk, Bogár András, Szombath Szebasztián, Gyuk Zsombor, Abért András  edző. Elöl:  Szarka Zsuzsanna  edző, Zernovácz Ármin, Fritz Krisztián, Sulyok Kristóf, Kiss Csongor, Bakon Csanád, Tóth Jácint. Fotó: Paragvári iskola

A fiú kosárlabdázók nyolcas döntőjében a Paragvári Utcai Általános Iskola képviselhette Vas megyét. Négyes csoportjukban a szombathelyieknek nem sikerült győzniük. A zalaegerszegi Kertvárositól 79-44-re, a bajai III. Bélától 86-59-re, a nyíregyházi Apáczaitól pedig 82-73-ra kaptak ki. A két csoportnegyedik a 7–8. helyért játszhatott. a vasiak ezúttal is alulmaradtak – a szerencsi Rákóczi iskola csapatával 71-64-re nyert ellenük, így a nyolcadik helyen zártak. A csapat tagjai: Bakon Csanád, Bogár András, Fritz Krisztián, Gyuk Zsombor, Kiss Csongor, Koledics Dávid, Krepli Balázs, Sulyok Kristóf, Szombath Szebasztián, Tóth Jácint Gábriel, Tóth Zalán, Zernovácz Ármin. Edző: Abért András, Szarka Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!