Vasi foci

2010.01.29. 14:42

Menedzser kontra alpolgármester: ki hozta vissza Sipost?

Nagy vihart kavart a Nemzeti Sport csütörtöki számában megjelent írás, melyben elhangzik, hogy dr. Czeglédy Csaba, Szombathely sportért is felelős alpolgármestere verőemberekkel fenyegette meg Kiss József futballmenedzsert. Czeglédy Csaba szerint kitaláció az egész.

Pum András

Egy állítás, egy tagadás: nagyjából ez áll egymással szemben a Kiss József-dr.Czeglédy Csaba ügyben. A nyáron Ciprusra szerződött, majd télen a Haladáshoz visszatért futballista, Sipos Norbert ügyében estek egymásnak verbálisan a felek. Kiss József játékosmenedzser szerint ő segített hazahozni Ciprusról a futballistát, ezért a Haladás tartozik neki 4 ezer euróval. A menedzser elmondása szerint amikor már sokadszorra kérte a jussát, válaszul Szombathely alpolgármestere -a Haladásban többségi tulajdonos önkormányzat képviselője -  dr. Czeglédy Csaba egy sms-ben verőlegényekkel fenyegette meg.

Dr. Czeglédy Csaba szerint  viszont egyetlen árva szó sem igaz az egészből, a focistát a Haladás csábította a Rohonci útra, így tehát nincs is miért fizetnie a klubnak. Az alpolgármester leszögezte: esze ágában sem volt veréssel fenyegetni a menedzsert - sőt Kiss volt az aki - ha csak újságcikkekkel  is - de megfenyegette.
A téma a csütörtöki szombathelyi közgyűlésen is szóba került,  a sportbizottság elnöke, Lazáry Viktor szerint akárhogy is történt, az eset rendkívül rossz fényt vet Szombathely városára és a többi helyi egyesületre.

- Mindent elkövettem, hogy Sipos Norbert a Haladáshoz kerüljön, mert erre Czeglédy Csaba többször is megkért, mondván ez lenne az ő ajándéka a Hali-szurkolóknak a karácsonyfa alá  - nyilatkozta a Nemzeti Sport csütörtöki számában Kiss József. - Mindent elintéztem, mindenben megállapodtunk. A futballista visszakerült Ciprusról Szombathelyre, én meg azt mondtam, kérek tízezer eurót a munkámért. Czeglédy Csaba erre az felelte, nekik ennyi pénzük nincs, legyen baráti ár, mondjuk négyezer euró a jutalékom. Beleegyeztem, de azóta is csak várok a pénzemre. A játékost hiába hívom, nem veszi fel a telefont, Czeglédy Csaba pedig többször is megfenyegetett, egy sms-ben például azt írta, kénytelen lesz szólni veszprémi barátainak, ha nem állítom le magam. Itt tartunk: a magyar futballban már fenyegetőzni, verőlegényeket emlegetni is lehet. Nálam minden dokumentálva van, és nem a pénzem után futok, csak azt akarom, hogy mindenki tanuljon az esetből.

- Először is szeretném leszögezni, hogy a Szombathelyi Haladás és Kiss József menedzser között semmiféle hivatalos megállapodás nem született - felelte érdeklődésünkre dr. Czeglédy Csaba. - Jómagam már október végén felvettem a kapcsolatot a játékossal, igyekeztem őt hazacsábítani Szombathelyre. Tehát már folyamatban voltak a tárgyalások Sipossal, amikor Kiss József úgymond képbe került. Többször beszéltünk telefonon, de úgy láttam jónak, ha személyesen is találkozok vele, ezért december elején elutaztam hozzá Budapestre. Igyekeztem baráti hangnemet megütni a beszélgetésen. Ezt követően egy hét múlva ismét felhívott, és közölte: 10 ezer eurós ügynöki jutalékot kér azért, mert Sipos a Haladás játékosa lett. Nem tagadom meglepődtem, hiszen a menedzser semmit nem tett azért, hogy Sipi erre a fél évre hazatérjen. Arra hivatkozott, hogy sokat dolgozott az ügyön, hogy a játékos a Halihoz igazolja, másrészt rengeteg költsége keletkezett.  Közöltem, hogy eszünk ágában sincs ekkora összeget fizetni a semmiért, mire megjegyezte: tud egy baráti árat is, 4 ezer euróval is megelégszik. Ironikusan megjegyeztem: ez aztán valóban baráti ár, és megismételtem: nincs miért utalnunk. Erre közölte, neki az is megfelel, ha nem a Haladás, hanem én, mint Czeglédy Csaba adom neki a pént. Ezt aztán már végképp nem értettem. Természetesen minderről tájékoztattam a két ügyvezetőt, Dobány Lajost és Illés Bélát is, mindketten azon az állásponton voltak, hogy nincs miért fizetnünk. Én sosem fenyegettem meg őt, ellentétben vele, aki immáron egy hónapja folyamatosan azzal hívogat, hogy a sajtó elé viszi az ügyet.

Lazáry Viktor, a sportbizottság elnöke vetette fel a közgyűlésen a Nemzeti Sport írásából idézve a Sipos Norbert ügyet.

- Két állítás hangzott el a cikkben. Egyrészről Kiss József menedzseré, aki azt mondja, hogy Szombathely alpolgármestere nem fizette ki neki a kialkudott közvetítői díjat és meg is fenyegette őt, ezek nagyon súlyos vádak. Ezzel szemben Czeglédy Csaba tagadja a leírtakat. Két vélemény áll egymással szemben, mi nem tudunk igazságot tenni ebben a kérdésben és ez nem is dolgunk. Ugyanakkor, ha Kiss József igazat mondott, akkor az alpolgármesternek azonnal le kell mondania, ellenben ha Czeglédy Csaba úgy gondolja, hogy neki van igaza, meg kell tennie a jogi lépéseket. Mindenesetre ez az ügy rendkívül rossz fényt vet Szombathelyre, és sajnos a Haladás mellett a város többi sportegyesületére is - zárta szavait Lazáry Viktor.

Szakály Gábor fideszes képviselő azt firtatta, kiket kért meg dr. Czeglédy Csaba, hogy rendezzék el Veszprémben a kérdést. Hozzátette: jó lenne, ha az alpolgármester visszatenné a szekrényébe a Keresztapa DVD-t .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!