Vasszécseny

2015.11.15. 09:29

Közelebb a városhoz - Kerékpárút épül Vasszécsenyben

Vasszécseny – Mintegy egy kilométer hosszúságban kerékpárutat építenek a 87-es főút vasszécsenyi átkelési szakaszán.

Civil Tudósítónktól

Vasszécseny belterületén a 87-es számú főúttal párhuzamosan a Gyöngyös utca és a Széchenyi István utca között felbontják a járdát, és a helyén 857 méter hosszan 3,2 méter széles, hivatásforgalmi célú, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárutat alakítanak ki. A csapadékvíz biztonságos és zavartalan elvezetését nyílt, illetve zárt csapadékvíz elvezető rendszer fogja biztosítani. A beruházás során a földben lévő közművek rekonstrukciójáról az önkormányzat kérésére a közműszolgáltatók soron kívül gondoskodnak. Áthelyezik a villany- és telefonoszlopokat, illetve a közműveket is. A munkálatok idején a 87-es számú főúton félpályás útlezárás és jelzőlámpás, jelzőőrös váltakozó irányú forgalomirányítás várható.

A 87-es közút közelsége és a kedvezőtlen adottságok miatt az érintettek napi szinten folytatnak műszaki egyeztetést az építkezés helyszínén. Kék kabátban Farkas Miklós építésvezető, középen Zsolnai Zoltán polgármester, fekete kabátban szélen Börzsei Csaba műszaki ellenőr (fotó: Unger Csaba)

Az építendő kerékpárút a Gyöngyös utcai kereszteződésben csatlakozik a Táplánszentkereszt irányába egészen Szombathelyig megépített kerékpárút hálózathoz.

A helyi oktatási intézményekben és a lakosság körében széleskörű szemléletformáló, tájékoztató program indul a balesetmentes és szabályos kerékpáros közlekedés elsajátítása érdekében.

Vasszécseny település önkormányzata elkötelezett a kerékpárút-hálózat további fejlesztésében – mondta el Zsolnai Zoltán polgármester. Az elkövetkezendő években a szomszédos Csempeszkopács irányában kívánják folytatni a fejlesztést a még hiányzó mintegy 2,7 km hosszúságú külterületi szakasszal.

Unger Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!