Vasvár

2013.12.09. 15:00

102 éves a vasvári otthon lakója

Vasvár - Tőke Bélánét, Teri nénit a 102. születésnapján köszöntötték a Vas Megyei Idősek Otthonának vasvári intézményében.

Németh Adél

Teri néni 1911. november 19-én, Alsóújlakon született. Édesanya és édesapja öt gyermeke közül egyedül ő érte meg a felnőttkort. 1930-ban házasságot kötött egy helyi gazdálkodóval, Tőke Bélával. Teri nénit nem kényeztette el a sors: 1953-ban férjét megbízhatatlanság miatt internálták, később, az államosítás során földjeiket elvették, s három gyermekük közül az egyiket korán elveszítették. Lányuk, Piroska 1934-ben született, fiúk, Frigyes 1937-ben jött világra, majd 1956-ban Amerikába ment. Teri néni kétszer ült repülőre, hogy meglátogassa fiát és annak családját. Négy unokával, megannyi déd- és ükunokával büszkélkedhet.

Tőke Béláné Teri nénit V. Németh Zsolt államtitkár is köszöntötte. Fotó: Németh Adél

V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta, s hogy az 1911-ben született hölgy többet tapasztalhatott, mint bármelyikünk. Kovács Tilda polgármester elmondta, hogy Teri néni mindannyiunknak példát mutat élni akarásból. Dr. Huszár Lilla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltségének igazgatója is köszöntötte az ünnepeltet. Németh Tibor, Alsóújlak polgármestere elmondta, hogy falubelijük ugyanabban az évben jött napvilágra, mint Ronald Reagan. Némethné Baráth Anikó, az otthon vezetője jókívánságait adta át virágcsokor és ajándék kíséretében.

Címkék#Vasvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!