Vasvár

2013.02.15. 09:16

Felújítások voltak és lesznek a Ficánkoló Óvodában

Vasvár - A Ficánkoló Óvoda szakmai tevékenysége a 2012/13-as nevelési évben már eddig is jó eredményeket hozott, 2012. decemberében nagyon sok felajánlást kaptak a szülőktől és a helyi civil szervezetektől is. Ettől úgy érzik, a városlakók közös ügynek, feladatnak tekintik az intézményt.

Merklin Tímea

2012 őszén több felújítási munkára is sor került mindkét óvodaépületben, melyeket helyi vállalkozóval végeztettek el. Minősíttették udvari játékaikat a törvényi előírások értelmében. A minősíttetés és felülvizsgálat során felmerülő karbantartási, felújítási munkák díja bruttó 608584 forint volt. Az udvari játékok következő kötelező felülvizsgálata 2016-ban esedékes. A Vas Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége hatósági ellenőrzést tartott a Béke utcai óvoda udvari játékai felett, valamennyit a szabványnak megfelelőnek találták.

Felújították a Kossuth utcai óvoda tetőszerkezetét. A felújítás és a csatornatisztítás bruttó összege 379730 forint volt. Új bejárati ajtó és előtető készült, ennek költsége bruttó 533400 forint volt. Felújításra szorul a Béke utcai óvodaépület tetőszerkezete, ennek várható költsége bruttó 450 ezer forint lesz. Az óvodában tavaly 180 ezer forintot költöttek játékra, ez csoportonként 30 ezer forint értéket jelent.

Személyi változások is voltak, vannak és lesznek az óvodában. Még 2012-ben kapott megbízást az intézmény vezetésére Szatmári Helga, és kinevezéssel felvettek egy újabb óvodapedagógust, így most 13 óvodapedagógus és hat dajka dolgozik az óvodában. A karbantartó napi hat órás munkakörben látja el a teendőket. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. Törvény további létszámbővítést ír elő 2013. szeptember 1-től az óvoda számára. Várhatóan egy óvodatitkárral, két pedagógiai asszisztenssel és óraadó óvodapszichológussal bővül a személyi állomány.

A két óvodaépületbe jelenleg összesen 99 gyerek jár, hat vegyes életkorú csoportba. Közöttük 38 hátrányos helyzetű gyermek van. Halmozottan hátrányos helyzetű 11 gyerek. Tizenkét gyereket vidékről hoznak be naponta. 3 vagy több gyermekes családban nevelkedik 43 gyerek. 1 gyermekes családban 38-an nevelkednek.

Az idei nevelési évben tervbe vették – új óvodai szolgáltatásként – a nagycsoportos gyermekek rendszeres lovaglását. Kiemelt feladatuknak ebben az évben azt tekintik, hogy játékokat, meséket szőnek a csoportoknak nevet adó mesebeli lények köré.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!