Vasvár

2014.02.14. 13:40

Tíz éve alakult az Akvamarin

Egy maroknyi helybéli lány úgy érezte, tennie kell valamit azért, hogy mindennapjaikba izgalmat, változatosságot vigyen. Táncolni kezdtek.

Mátyás Krisztina

Oktatót is találtak Kokas Andrea személyében, aki azóta is dolgozik velük: tartja a tréninget, készíti a koreográfiákat, megtervezi, beszerzi a szükséges ruhákat, eszközöket. Fellépéseik eleinte Vasváron voltak, aztán a környező települések falunapjain is kedvelt szerepelők lettek, majd Szombathely, Körmend, Zalaegerszeg rendezvényein is láthattuk őket.

Ma már fesztiválok rendszeres szereplői. Évente több koreográfia készül modern-, kortárstánc stílusban, de mazsorett és show tánc is szerepel a repertoárjukban. 2008-ban megérett a csapat arra, hogy országosan is megmérettessék magukat. Mindjárt az első próbálkozás bronzérmet hozott Budapesten. Azóta több érmes helyezés is bizonyította, hogy az együttes jó úton halad. Vasvár önkormányzata évek óta támogatja az együttest. A helyi tűzoltóság ad termet a táncpróbáknak.

Öten az együttes tagjai közül: Gáspár Szilvia, Ódor Edina, Sárközi Katalin, Takács Veronika, a magasban Krisztánovics Réka (Fotó: Kokas Endrea)

A kezdetben 15-20 főből álló együttes időközben nagy változáson ment át. Az akkori gyerekek felnőttek, többen családot alapítottak, egyre kevesebb, de annál elhivatottabb tagja maradt. Jelenleg nyolc állandó taggal dolgoznak. Tavaly a felnőttek mellett óvodás utánpótlás csoport is alakult. Minden fellépést várakozás teli előkészületek, próbák előznek meg, ezt fokozza a szereplés kellemes izgalma, valódi összhang alakult ki a közösségben, amelybe bárki jelentkezhet, aki egy szorgalmas, lelkes táncos közösséghez szeretne tartozni.Idei terveik közt szerepel továbbra is táncversenyeken való részvétel, illetve egy hosszabb lélegzetű műsor összeállítása, mely összefoglalja az Akvamarin eddigi ténykedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!