Vasvár

2014.10.13. 10:52

Kovács Tilda Tóth Balázsnak adta a stafétabotot

Vasvár – Az eddigi alpolgármester, Tóth Balázs lett a város első embere, aki folytatja a leköszönő – a választásokon nem indult – Kovács Tilda polgármester munkáját.

Merklin Tímea

- Négy éve mínusszal indítottam a város vezetését, most plusszal zárunk, az új polgármesternek nem kell megszorításokkal kezdeni a munkát – mondja Kovács Tilda, akinek polgármestersége idejére esett a város meghatározó korszerűsítése, a másfél milliárdos szennyvízberuházás. A beruházással az önkormányzati utak többségét is felújították, néhány rendbetétele áthúzódik a következő ciklusba. A Szentkút szépítése is fontos volt Kovács Tilda számára, szeretett volna itt egy szabadidő és fitnesz parkot létrehozni, de a terület egyelőre nincs az önkormányzat nevén. Ez a fejlesztés is áttevődik a következő időszakra. Lezárult viszont a temető, a ravatalozó felújítása, kialakították a Békeház belső képét, amely képzőművészeti gyűjteményének gazdaságát tekintve rangos galériává vált, sok hagyatékot és felajánlást kaptak. Komfortosították az önkormányzati lakásokat. Megkezdődött a gyógynövényültetés Kneipp szellemében, ennek kiterjesztése is a következő polgármester feladata.

Tóth Balázs és Kovács Tilda. Fotó: A szerző

Az utóbbi négy év eredménye, hogy az iparűzési adó megduplázódott, csökkent a munkanélküliség, megállt az elvándorlás, megmaradt a szakközépiskola. Elindult a geotermikus fejlesztés – saját termálvízzel fog fűteni a város -,amelynek kivitelezése az utódra vár.

Tóth Balázs, az új polgármester három nagy fejlesztési irányt emel ki: a geotermikus beruházást, mint két cikluson átívelő projektet, amelynek teljes előkészítése már megtörtént, az iparterület fejlesztését és a csapadékvíz elvezetés megoldását, amely a domborzati viszonyok és az egyre intenzívebb esőzések miatt fontos. Vezetői stratégiája a város gazdasági erejének növeléséből indul ki, számít az itt lévő vállalkozásokra, azok vezetőire, tulajdonosaira – egy már meglévő jó gyakorlat alapján: a személyes kötődések kialakítása a településhez nélkülözhetetlen a hosszú távú, jó együttműködéshez. Mint mondja, azonos értékrend mellett elkötelezett, mint az elődje, ez a  fejlesztés folytonosságát jelenti. A fő cél nem változik, hogy Vasvár egyre jobb életminőséget kínáló város legyen. Vagyis legyenek munkalehetőségek, megfelelő kulturális kínálat, köz- és vagyonbiztonság, megfelelő legyen az oktatás színvonala. Szeretne egy olyan közösségi teret kialakítani, ahol a helyi termékek megjelenhetnek és borkóstolásra is lehetőség nyílik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!