Vasvár

2014.11.10. 11:10

Párbeszédet nyitnak a felnőttek és fiatalok között

Gersekarát - A Gersekaráti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖ) is részt vesz a Közös alapok, külön utak című komplex ifjúsági közösség fejlesztési programban, amelyet a GYIÖ-ket összefogó országos szervezet írt ki.

Merklin Tímea

Ennek keretében a gersekaráti fiatalok idén háromnapos szakmai képzést szerveztek, ahol a régi ifjúsági önkormányzati tagok átadhatták a tapasztalataikat az e tevékenység iránt érdeklődő fiatalabbaknak. Az újonnan megválasztott ifjúsági érdekképviseleti testület tagjai – élükön Szabó Renáta ifjúsági polgármesterrel – pedig újabb tréningen vehettek részt a helyi művelődési házban.

Szabó Tamás, Görcsi Dávid, Szabó Nikolett, Németh Patrícia, Horváth Attila, Ferencz Ramóna, Mozsár Attila, Csordás Tamásné (polgármester), Gulyás Barnabás mentor-tréner. Fotó: Gersekarátért Baráti Kör

A foglalkozások során a fiatalok az általuk felvetett problémákat igyekeztek megbeszélni és ezekre megoldásokat találni. A beszélgetések egy részén részt vett a helyi ifjúsági referens, Ferencz Lászlóné és a település polgármestere, Csordás Tamásné is. Mindketten további együttműködésükről és támogatásukról biztosították a fiatalokat, továbbá felvetődött egy együttműködési megállapodás létrehozásának terve, amely megfelelő keretet biztosíthat az ifjúsági és a felnőtt önkormányzat között. A fiatalok az elkövetkezendő egy hónapban szeretnék ezt kidolgozni és egyeztetni a települési önkormányzati képviselőkkel. Ez az egyik kezdőlépés lenne a településen a fiatalok és a felnőttek közötti helyi párbeszédrendszer kialakításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!