Vasvár

2015.02.17. 10:57

Kidőlt egy lakóépület tűzfala Vasváron - Még keresik az épület tulajdonosát (frissítve)

Vasvár – Leomlott egy házfal Vasváron az Újlaki utca alsó végén. A helyi tűzoltó egyesület takarította el a romokat.

Merklin Tímea

A régi romos ház még lakható részében állítólag egy italozó életmódot folytató ember él, de nincs otthon, egyelőre keresi a rendőrség, lehet, hogy nem is tudja, mi történt az épülettel. Bozzai Lajos tűzoltó rajparancsnok tájékoztatása szerint a fal, amelyik kidőlt, a ház nem lakott részének fala volt.

A szomszéd bejárata elé borult, a törmeléket a vasvári tűzoltók és az önkormányzat által odarendelt közmunkások takarították el. Jelenleg a katasztrófavédelem munkatársait várják, a gázművek már járt a helyszínen, levédték a gázcsonkot.

Az Újlaki utcában ledőlt egy házfal. A romeltakarításban civilek, közmunkások és helyi tűzoltók is részt vettek. A képen szereplő két tűzoltó: Bohár Károly, Farkas Zsolt. Civilben Jesztl Szabolcs, aki szintén tűzoltó. Fotó: Vasvári tűzoltóság

Tóth Balázs polgármester elmondta: a ház ránézésre életveszélyes, de ezt szakértőnek kell majd kimondania. Mivel magántulajdonban van, az önkormányzat egyelőre annyit tehetett, hogy szalagkerítéssel elzárta az utca felől, eltakaríttatta a romokat, közvetlen veszély nincsen. Ha kimondják, hogy az épület életveszélyes, le kell majd bontani. Ha a tulajdonos nem teszi meg, elvégzi a természet vagy az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!