Vasvár

2017.03.27. 16:37

Az önkormányzatok segítik a vasi munkaerőpiac erősödését

Vasvár - Hátrányos helyzetű csoportok munkaerőpiaci esélyeit növeli az az együttműködés, amelyet a napokban írtak alá a dél-vasi városok vezetői. Vasvár a központ.

Pogács Mónika

- A szolgáltatásokban, a képzésekben, a támogatásokban az alacsony iskolai végzettségűek, a 25 év alatti fiatalok, a harminc év alatti pályakezdők, az ötven év felettiek, a GYED-ről, a GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, a közfoglalkoztatottak részesülhetnek - sorolt néhányat a célcsoportból Tóth Balázs, Vasvár polgármestere. Nagyszabású a program: 600 millió forintot költhetnek el a partnerek.- Nagyon fontos elem az önkormányzatok szerepe - emelte ki az együttműködésről Tóth Balázs.

Szerinte az adott problémát csak helyben tudják megoldani a települések, ők vannak kapcsolatban a vállalkozókkal, egymással, a megye gazdasági szereplőivel és nem utolsósorban a célcsoportként megjelölt közfoglalkoztatottakkal, segélyekben részesülőkkel.

- Aprólékos munkával a térségben rejlő munkaképes tartalék a cégek számára elérhetővé válhat, a kereslet és a kínálat összehangolható lehet - utalt Tóth Balázs arra, mi hozhatja meg a várt eredményt 2020 végéig a dél-vasi munkaadók és önkormányzatok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!