Jó reggelt, Vas megye!

2018.06.12. 07:00

Az érettségizőknek

Emelt szinten már elkezdődtek, középszinten jövő hétfőn kezdődnek a szóbeli érettségik, közlik száraz tényként a hírek.

Tóth Kata

Molnár Dorottya, Rosta Eszter, Horváth Konrád, Kovács Kristóf, Illés Gréta és Marton Fanni már csak a ballagáshoz veszik kézbe a történelemkönyvet. Az érettségit felkészülten várják Fotó: Unger Tamás/ VN

Amikor hallom, évről évre, mintha magamnak is készülni kellene a megmérettetésre, kitör rajtam a frász. Megalapozták-e a diákok a széleskörű általános műveltséget, megtanultak-e tanulni, tudják-e alkalmazni a megszerzett tudást – az érettséginek ezt is vizsgálnia kell. Annak idején mi egészen biztosan elvesztünk a részletekben. Tizenkét évnyi tanulás és valljuk be, módszeres ijesztgetés után, 1994-ben, ugyanígy június közepén egy borzongva várt reggelen ahelyett, hogy magabiztosan léptünk volna a vizsgabizottság elé, hitehagyottan pörgettük át a tételeket, éveket adtunk volna az életünkből, hogy röntgenszemmel lássuk, melyik tétel hol van a sorban. Vajon a mai érettségizők is hasonló cipőben járnak? Győzzék le a vizsgadrukkot, ezt kívánom nekik.

Kiemelt fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!