Jó reggelt, Vas megye!

2018.06.14. 07:00

Legyen ilyen különleges a nyár!

Megy az utcán a májusi nyárban, jázminillatot áraszt az este.

Ölbei Lívia

A Szent Márton-sétaút egyik állomása a Savaria Múzeum parkjában. Somogyi Tamás alkotása felidézi a Márton püspökké választásához kapcsolódó történetet: a libák közé bújt, amikor püspökké akarták választani. A libák gágogásukkal elárulták, így nem tudott kitérni a feladat elől.

Nem is olyan nehéz azt képzelni, hogy ez itt nem a lakóhelye, hogy nem munkából jön éppen – hanem nyaral valahol. A gondok messze járnak, régen összegyűrte, jó messzire hajította mindet: mint sok fölösleges papírt. Miért ne lehetne ez már a vakáció, valahol Európában, valahol egy bájos kisvárosban, ahol nappal szökőkutak csobognak a tereken, ahol elegáns hangversenyteremmé alakították a gyönyörű zsinagógát, ahol az egykori Isis-kultuszra emlékeztet a szentély, amely már nem az – de majdnem olyan. És ahol a képtár is ókori római építményre hasonlít, mellvédjén bármikor föltűnhet egy császári diadémmal ékesített homlok. A híres karnevál idején föl is tűnik. De augusztus még odébb van. Ez a májusi nyár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!