Rukkola

2018.01.05. 06:00

Az internet már tudja, hol szállunk meg nyáron...

Öt egyszerű módszer az öregedés ellen. Így oldhatja fel az elszenvedett traumákat. Öt perc alatt elkészíted, öt napig iszod, és öt kilót fogysz tőle. Tuti tippek fáradt szemekre.

Nagy Ildikó

Csak néhány példa abból a sok száz témából, amit az internetes kereső – tegyük hozzá: nem túl tapintatosan – automatikusan „felajánl”, vagy mondjuk inkább úgy: az arcomba vág.

Már megszokhattuk, hogy az internet nem felejt. És a memóriája is jó. Tudja, mikor szeretnék lefogyni, mikor vonulnék el a világ végére, de még azt is, hogy kék bőrszíjas, ezüstházas karóra szerepel a kívánságlistámon. Sőt: ha valami csoda folytán kiverem a fejemből a kék bőrszíjas karórát, hetek múlva figyelmeztet, hogy elfelejtettem megrendelni...

Néha belesétálunk a csapdába, és mi, akik anyáink szájába rágtuk, hogy soha ne nyissanak ajtót mágnesszálas kendővel és csoda-gyapjúzoknival házaló embereknek, el-elcsábulunk egy kihagyhatatlannak tűnő internetes ajánlat láttán, és könnyelműen rákattintunk a „Megrendelem” ikonra. Aztán vagy megbánjuk, vagy nem. De addigra beszippant a virtuális pláza, és nem győzzük törölni a ránk zúduló ajánlatokat. Mert az internet szerint mindig akad valami – egy csipkeruha vagy egy refluxra ajánlott gyógytea -, amire égető szükségünk van.

Persze eljön a pillanat, amikor már el sem olvassuk az ajánlatot, úgy dobjuk a kukába, az ajánlott cikkek címén pedig éppen csak átsiklik a szemünk. „Gyönyörűre fogyott”, olvassuk a cím elejét, és már ugornánk is tovább, mondván: kit érdekel sokadik VV Valaki csodadiétája, de észrevesszük, hogy a „fogyott” tulajdonképpen „fagyott”, a folytatás pedig nem VV Valaki, hanem egy tó. Rákattintunk, elvégre szeretjük a szépet, és másnap már mazsolázgathatunk a postaládánkat megtöltő magas-tátrai szállásajánlatokból. Aztán két hét múlva a kékszíjas karóra is újra előkerül...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!