Körömpörkölt

2018.10.07. 18:00

Nem tanácsos minden ajtón belépni – A repülő vészkijáratának ajtaját próbálta feltépni

Áll a bál Indiában egy repülőtársaságnál, mert egy angol srácnak nagyon ki kellett mennie, és zavarában a vészkijárat ajtaját próbálta feltépni.

Budai Dávid

A undated photo obtained on September 18, 2018 shows a Russian IL-20M (Ilyushin 20m) aircraft landing at an unknown location. Russia blamed Israel on September 18, 2018 for the loss of a military IL-20M jet to Syrian fire, which killed all 15 servicemen on board, and threatened a response. / /

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Alexander KOPITAR

Ártalmatlanná tették, aztán később – szerencséjére már a földön – futni hagyták, mondván, jót akart, csak rossz helyen. Rendben van, valóban kínos kinyitni egy hétszázzal repesztő gép ajtaját 10 ezer méteren, mégsem kellene ebből olyan nagy ügyet csinálni, bárkivel megeshet. Mármint az, hogy valaki rossz ajtón próbálkozik. Sőt, az esetek többségében be is lépünk azon a bizonyos ajtón. Egy alkalommal egész este a női mosdót használtam. Még csodálkoztam is, hogy mennyi lánnyal lehet összefutni odabenn, de mivel senki nem szólt, hogy rossz helyen járok, nem jöttem rá a tévedésre. Pedig jó lett volna, mivel az asztaltól – ahol az első randimat töltöttem egy lánnyal – kiválóan rá lehetett látni az ajtókra. Ő sem szólt. Bár ismerve a húsz évvel ezelőtti este végkimenetelét, érthető, hogy miért nem tette. A piktogramok persze segíthettek volna, de annyira underground volt a pálcikaember ábrázolás, hogy nem tették. Vannak aztán olyan termek, ahol több ajtó is akad, és mindegyik ugyanoda vezet, mégsem mindegy, melyiken lépünk be. Főleg akkor, ha elkéstünk. Az egyik egyenesen az oroszlán szájába vezet, éppen oda nyílik, ahol a professzor magyaráz a táblánál, a másik pedig a jótékony félhomályba visz az előadó egy eldugott sarkában. És sajnos akadt már olyan is, hogy csak miután beletörtem a kulcsot a kis Polski zárjába, akkor vettem észre, hogy valójában az utca túloldalán állok. Azt pedig, hogy jó ajtón is lehet rosszkor belépni, Varga Mari tudja a legjobban, akit harmadikban vesztére mindjárt az első órán fejbe rúgtak egy kosárlabdával, mikor belépett a tornaterembe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!