Vép

2015.10.30. 10:25

112 millió forint érkezik napokon belül Vép számlájára

Szociális központ létesül Vépen januárban, tavasszal pedig két utca újul meg több mint 100 millió forintból.

Budai Dávid

Vép és Bozzai képviselői üléseztek szerdán a Vépi Művelődési Ház és Könyvtárban. A közös testületi ülésen arról döntöttek a képviselők, hogy 2016. január 1-től a szociális feladatok ellátására egy gondozási központot hoznak létre Vépen, amely ellátja a gyerekjóléti, házi segítségnyújtási, és a nappali otthonos idősellátás feladatait is. A Vépen felállított intézményhez Bozzai feladat ellátási megállapodással társul. Közösen tárgyalták meg a Szombathely környéki kistérségi társulás által létrehozott rendelési időn túli, és hétvégi orvosi ügyelet ellátáshoz a társulási megállapodást. Az önkormányzatok számára kötelező feladatellátást a csatlakozási dokumentum elfogadása jelenti.

Fotó: Szendi Péter

A vépi önálló testületi gyűlésen először a 2016. évi költségvetés tervezetét tárgyalták. A tervezett bevételek és kiadások egyensúlyát szem előtt tartva a jövő évben is jelentős fejlesztéseket terveznek, illetve olyan előkészítésekről határoztak, melyek a további pályázatok beadásához teremtik meg a feltételeket. (városközpont kialakításának megtervezése, tornacsarnok pályázati terv elkészítése) Várhatóan a napokban érkezik meg az önkormányzat számlájára az a 112 millió forint, melyből a Deák és Táncsics utcák felújítása készül el. A munkálatokat várhatóan jövő év tavaszán kezdik, az ehhez szükséges közbeszerzési eljárást a képviselők elindították.

A testület döntött arról is, hogy a sportcentrumi focipálya nyári öntözéséhez egy vállalkozó által kutat fúratnak, így hosszútávon jelentős költség lesz megtakarítható, és a pálya gyepszőnyege továbbra is kiváló minőségű lesz nem csak a vépi, de a gyakran ide szervezett diák és felnőtt labdarúgó tornák számára is. Az önkormányzatok számára idén is kiírt tűzifa pályázaton a jogosultság alapján ötven erdei méter mennyiségre adtak be pályázatot, melyből a döntés során Vép 34 méterre jogosult. A tavalyi évvel megegyezően a képviselők idén is úgy döntöttek, hogy kiegészítik saját erőből 40 m-re a megvásárolt fa mennyiségét, és ezt fogják a GAMESZ dolgozói a rászorultaknak kiszállítani. Ezeken túl a képviselők még több aktuális ügyről is döntöttek, valamint áttekintették az év végéig tervezett városi programokat, ezek időbeosztását. Az idei év utolsó testületi gyűlésének – melyet évenkénti váltásban hol Bozzaiban, hol Vépen tartanak- az idén Vép ad otthont december 16-án, szerdán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!