Vép

2014.08.06. 15:15

A kátyúzásra kifizetett összeg kidobott pénz

Vép - Két uca burkolata megújult, másik kettő majd akkor, ha megkapja a város a jól gazdálkodó önkormányzatoknak ígért állami kompenzációt.

Simon Erzsébet

Az az álláspontja a képviselő-testületnek, hogy a kátyúzásra kifizetett összeg kidobott pénz, s ezt a nézetet a városlakók többsége is osztja. Mégpedig azért, mert a problémákat csak ideiglenesen oldja meg, hiszen az elhasználódott útburkolatot a keletkezett lyukaknál kijavítják, de mellette újak keletkeznek. Ezért aztán arról döntöttek a városvezetők, hogy a legrosszabb állapotban levő, ám burkolat felújítással javítható Hunyadi utcára és Bihari utcára kivitelezési árajánlatokat kérnek, és a munkákat megrendelik. Már el is végezték a teendőket nemcsak az utcabeliek, hanem az átmenő forgalomban közlekedők megelégedésére – tudtuk meg Kovács Péter polgármestertől.

Vöröskavicsot terítenek a felújított Hunyadi utcában a padkára a kivitelezők. A kép előterében Dolgos Csaba brigádvezető.                     Fotó: Simon Erzsébet

A Bihari utca esetében 1250 négyzetméter, a Hunyadi utcánál 2762 négyzetméter aszfaltburkolat készült el a hozzá tartozó padka helyreállításával és a csatornafedlapok szintbe emelésével együtt húszmillió forintból. Az első útfoglalók a gyerekek voltak: görkorival, rollerrel tesztelték a pálya egyenletességét a napközbeni kisebb forgalmú időszakban. A polgármester hozzátette: nem feledkeznek meg a másik két, építési engedéllyel rendelkező utcájukról sem, ahol teljes szerkezet felújítást végeztetnek el, amint megkapják a hitel nélkül gazdálkodó önkormányzatok számára megígért kompenzációt. Szerencsére egyre kevesebb a problémás utca, de a karbantartásra, burkolat felújításra a jövőben is nagy figyelmet fordítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!