Minőségi játék

2018.10.19. 17:30

Új kézilabdapályát avattak a vasvári Kardos iskola udvarán

A Magyar Kézilabda Szövetség, a Szombathelyi Tankerületi Központ és a vasvári önkormányzat összefogásának eredménye, hogy modern kézilabda pályán edzhetnek a Kardos iskola diákjai. Ma avatták a pályát.

Bakos Ágnes

Kemény sport a kézilabda, drukkol azért, hogy népszerű, népszerűbb legyen Vasváron, és ehhez talán ez a pálya is hozzájárul majd – mondta avatóbeszédében V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Arról is beszélt, hogy világszínvonalú a magyar élsport, miközben az emberek keveset mozognak – ezen itt lehet javítani, az iskolákban.

Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata: a Magyar Kézilabda Szövetség a Kézilabda az iskolában program szakfelügyelője, Buday Ferenc, valamint Sejberné Szabó Marianna, Tóth Balázs, Fodor István és V. Németh Zsolt Fotó: Szendi Péter

– Fontos a sport, talán az egyetlen olyan terület, ahol semmi más nem számít, mint az egyén teljesítménye. Aki a sportban becsületesen tud játszani, az az életben is – ezekkel a szavakkal köszöntötte a Kardos László Általános Iskola diákjait az átadón Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója. Tóth Balázs polgármester felidézte: ő maga is kézilabdázott, beállós poszton játszott, egy-egy esés eredményét ma is érzi – azonban a most kézilabdázó gyerekek már biztonsággal játszhatnak az UV-álló polipropilén borítással készült pályán. Sejberné Szabó Marianna intézményvezető elmondta: a Magyar Kézilabda Szövetség pályázatán a Szombathelyi Tankerületi Központ és a vasvári önkormányzat közösen nyerte el a lehetőséget és készült el a 22-szer 42 méteres pálya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!