Maradjon élhető és biztonságos a város!

2019.10.09. 07:00

A szombathelyi elkerülőről és útfelújításokról is tárgyaltak

Balázsy Péter, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélést Szombathely helyzetéről és a jövőbeli tervekről.

Vas Népe

Balázsy Péter polgármesterjelölt és Orbán Viktor miniszterelnök Szombathely jövőjéről egyeztetett Fotó: VN/Balázsy Péter Facebook-oldala

Budapesten találkozott a napokban Balázsy Péter Orbán Viktorral. A kormánypárt polgármesterjelöltje elmondta: a miniszterelnök támogatásáról biztosította és reményét fejezte ki, hogy a jövőben jó partnerségi kapcsolat lesz köztük Szombathely fejlesztéséért.

Szó esett a legfontosabb kérdésekről, így például a városi elkerülő teljessé tételéről, a közlekedés teljes megújításáról. Beszéltek az elmúlt évek sikereiről, Orbán Viktor Puskás Tivadar munkáját is méltatta. Kijelentette: korszakos jelentőségű fejlesztéseket vittek véghez, több mint kétszeresére nőtt az adóbevétel, a bűncselekmények száma pedig körülbelül a harmadára csökkent.

Volt szó a vasúti és a kórházi fejlesztésekről, az egészségügyi dolgozók béremeléséről, a köznevelési intézményrendszer megújulásáról és a városi utca- és járdafelújításokról is. A parkolási helyzet javításáról is tárgyaltak, a Modern városok programban parkolóház vagy mélygarázs építési lehetőségeit vizsgálják.

Balázsy Péter polgármesterjelölt és Orbán Viktor miniszterelnök Szombathely jövőjéről egyeztetett
Fotó: VN/Balázsy Péter Facebook-oldala

Balázsy Péter beszámolt arról is, hogy a családtámogatási programok segítik a szombathelyieket, soha nem látott „építkezési-boom” zajlik a városban. A nyugdíjasokat támogató kormányintézkedések is célt érnek. Békétlenség helyett békére, fejetlenség helyett fejlődésre, valótlanságok helyett a valóságra van szükség, ahhoz pedig, hogy a Szombathelyen elkezdett munka folytatódhasson, szükséges, hogy a leendő polgármester jó kapcsolatot ápoljon a kormánnyal – fogalmazott Balázsy Péter. Meg-

egyeztek, Szombathelyt meg kell őrizni egy élhető és biztonságos városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!