Miért fontos voksolni?

2021.12.10. 17:30

A gyermekek védelmében - Törvénycsomag, népszavazás: vasi képviselők a voksolás fontosságáról

A gyermekvédelmi törvénycsomagot június 15-én fogadta el az Országgyűlés, múlt héten pedig döntött a kormány által kezdeményezett, gyermekvédelmi tárgyú népszavazás elrendeléséről is. A határozat négy kérdést tartalmaz, ezeken keresztül a Nyugaton már egyre agresszívabbá váló LMBTQ-lobbira lehet nemet mondani. Vas megye országgyűlési képviselőit: Hende Csabát, V. Németh Zsoltot és Ágh Pétert arról kérdeztük, miért fontos, hogy voksoljunk.

Vas Népe

A gyermekeket meg kell védeni a számukra káros behatásoktól – erről szól a gyermekvédelmi törvény

Fotó: Illusztráció

A törvénycsomag bevezetésével nemcsak a pedofil bűncselekmények büntetése lett szigorúbb, de az elévülés és a feltételesen szabadlábra helyezés szabályai is; változtattak az óvodai, iskolai szexuális felvilágosítás szabályain. 

 

Hende Csaba, a Törvényalkotási Bizottság elnöke, Szombathely országgyűlési képviselője megkeresésünkre azt hangsúlyozta: a tizennyolcadik életévüket betöltő személyek helyzetét, jogait semmilyen értelemben nem érinti a törvény. Mindenki úgy él és azt szeret, akit akar. 

 

– Ez a törvény egyszerűen arról szól, hogy a gyermekeket megvédjük a számukra káros behatásoktól, az olyan szexuális tartalmaktól, amelyek egyszerűen koruknál fogva nem valók nekik. Ezért az iskolában a szülők tudta nélkül nem, de beleegyezésükkel tarthatók ilyen jellegű foglalkozások – fogalmazott a politikus.

 

 Hende Csaba hozzátette: a gyermek szexuális nevelése kizárólag a szülő dolga és joga, ezért a szexuális propagandától meg kell őket védeni. – Ez nem egy szabadságkorlátozó törvény, a vita arról szól, ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeket. A baloldal azonban támadja, és rászabadítaná az LMBTQ-aktivistákat az óvodákra és iskolákra – mondta. 

 

V. Németh Zsolt miniszteri biztos, Dél-Vas megye országgyűlési képviselője Orbán Viktor miniszterelnököt idézte, aki egyszer egy interjúban azt mondta: autóvezetés során megtanulta, nem a kocsi elejét kell nézni, hanem meszszebbre tekinteni. – Ha most nyugatra tekintünk, azt látjuk, hogy az LMBTQ-propaganda egyre agresszívabb lesz, elural mindent, ott már elérte a gyermekeket, ott vannak az óvodákban, iskolákban. Az a dolgunk, hogy ennek megálljt parancsoljunk – hangsúlyozta. Majd úgy fogalmazott: látjuk, hogy a hazai baloldal felmondja a nyugati liberális leckét, a magyar baloldal európai parlamenti képviselői pedig Gyurcsánynéval az élen minden LMBTQ-lobbi-előterjesztést megszavaznak. 

 

V. Németh Zsolt emlékeztetett: Fekete-Győr András egy rádióbeszélgetésben megerősítette, hogy transzszexuálisoknak is engedné, hogy szexuális felvilágosító órákat tartsanak az óvodákban és az iskolákban, továbbá Márki-Zay Péter a BBC-nek kifejtette rádióinterjújában, hogy azonnal eltörölné a gyermekvédelmi törvényt. 

 

– Nem állunk el a gyerekeket célzó LMBTQ-propaganda útjából – emelte ki Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője. Lapunknak beszélt arról is, hogy Európában elsőként a magyar emberek mondhatják el országos népszavazáson, hogy mit gondolnak a témáról. Más országokban a balliberális politikai elit dönt erről, az emberek megkérdezése nélkül. – A kormány kitart amellett, hogy meg kell fékezni a gyermekekre irányuló egyre agresszívabb szexuális propagandát, és ebben az álláspontunkban a nemzeti konzultáció is megerősített. A válaszadók 97 százaléka ugyanis ugyanígy vélekedett – tette hozzá.

 

 A népszavazáson az alábbi négy kérdés biztosan szerepel majd: Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak? Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be? Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? A referendum időpontjáról a köztársasági elnök dönt majd, de akár az országgyűlési választásokkal egy időben is megtartható a népszavazás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!