Elismerések

2021.12.07. 11:30

Az önkéntesek nemzetközi napja alkalmából díjakat adtak át Szombathelyen

A Család-, Esélyteremtő és Önkéntes Ház átadta Az év Vas megyei Önkéntesei 2021díjakat.

Tóth Judit

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Gorza Norbert irodavezető köszöntőjében elmondta: az ENSZ 1985-ben határozott úgy, hogy december 5-e legyen az önkéntesek nemzetközi napja. Az önkéntesség minden eddiginél nagyobb jelentőséggel bír, munkájukat elismerés illeti – mondta, majd bemutatta az idei év díjazottjait. Talabér Lászlóné Lippai Rózsa – vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Hugi – a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének önkéntese, aki 1993 óta a szervezet minden rendezvényén ott van és segít.

Szingerné Prikrill Barbarát a Hordoz-Lak Babahordozó Klub jelölte az elismerésre. A kétgyermekes anyuka hordozási tanácsadó, elhivatottan segíti az édesanyákat. Peresznyák Réka gyógypedagógia szakos hallgató a Vasi Ifjúságért Egyesületnél önkénteskedik.

Korábban szerepet vállalt Szombathely Diák­önkormányzatánál, majd a LOGO Ifjúsági Szolgálatnál és az Új Nemzedék Központnál végzett önkéntes segítő munkát.

Kiemelt képünkön: Szingerné Prikrill Barbara, Groszmann Viktória projektasszisztens, Talabér Lászlóné, Gorza Norbert és Peresznyák Réka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!