Örömet hozó fények

2021.12.13. 07:00

Megyeszerte fellobbant az öröm lángja

Szűk körben vagy ünnepséggel egybekötve már pénteken, vagy csak vasárnap, de mindenhol fellobbant az öröm lángja.

Vas Népe

Celldömölkön Majthényi László és Ágh Péter gyújtotta meg a rózsaszín gyertyát Fotó: Ohr Tibor

A celldömölki adventi koszorú harmadik gyertyáján, szombaton lobbant fel a láng, köszönhetően a Vas Megyei Közgyűlés elnökének, Majthényi Lászlónak és Ágh Péter országgyűlési képviselőnek. – Harmadikként az öröm gyertyáját gyújtjuk meg – hangsúlyozta a képviselő, aki mindenkit arra kért, becsüljék meg a mostani időszakot, hogy szeretteinkkel lehetünk. Németh Zoltán plébános elmondta, Isten szeretetre teremtett minket, szeretetben kell élnünk, akkor is, ha az élet keresztútja nehéz. 

 

 

Csöngén a falu fiatal reménységei, a Honey Bees csapata verssel, míg a Reménység Nyugdíjas Klub dalosai énekkel tették meghittebbé az ünnepi hangulatot. – Öröm vasárnapja lesz holnap, Csöngén pedig az elmúlt időszakban igazán sok mindennek lehetett örülni – mondta Ágh Péter, utalva a kormány Magyar falu programjára, amelynek köszönhetően jelentős forrásokkal gazdagodott a település az elmúlt időszakban. A képviselő összetartó, erős közösségnek nevezte a csöngeieket, akik büszkék az otthonukra, büszkék a nemzetükre. Az advent kapcsán pedig arról beszélt, hogy az elmúlt másfél év megtanított minket arra, hogy a hasonló ünnepek jelentőségét az eddigieknél is jobban tudjuk értékelni. 

 

 

A harmadik körmendi adventi hétvége programjai szombaton folytatódtak a Piac téren. Az eseményen V. Németh Zsolt miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője mondta el ünnep gondolatait. A lelki várakozás fontosságára hívta fel a figyelmet. – Meg kell tanulnunk jól várakozni, a hangsúlyt át kell most helyezni a felületesről a mélységire, a valódira, a rohanásról a lelassulásra, a vásárlás és zaj kavalkádja helyett az elcsendesedésre, így az igazi öröm találhat ránk – hangsúlyozta. A folytatásban a képviselő nevével fémjelzett Kármentő zenekar lépett fel és autentikus dallamaival az ünnepváráshoz biztosított megfelelő hangulatot, majd Pál Kriszti zenésztársával szintén a karácsonyhoz kötődő könnyű­zenei dalokkal szórakoztatta a közönséget. 

V. Németh Zsolt Körmenden mondta el ünnepi gondolatait Fotó: Jámbori Tamás

 

Őriszentpéteren évek óta hagyomány az ünnepi műsorral egybekötött, nyilvános, adventi gyertyagyújtás. Az idén az advent elején sok volt a településen a koronavírusos beteg, ezért úgy döntött a képviselő-testület, hogy nem rendezik meg ezeket a nyilvános programokat. Így a városban csak szűk körben volt gyertyagyújtás, amit filmre vettek és feltöltöttek a művelődési ház Facebook-oldalára. A harmadik gyertyát pénteken Őr Zoltán polgármester lobbantotta lángra. 

 

 

Adventet ünneplünk, valakire várunk – kezdte köszöntőjét Déri Péter plébános a harmadik adventi gyertya meggyújtásán. Szűk körben ‎ünnepelt ezúttal is Jánosháza, a helyieket a vírushelyzet miatt nem várják programok, vásár. Tegnap a katolikus köszöntés után a pandémia által átszőtt mindennapokról szólt köszöntő. Már a tavalyi karácsony is találkozások nélkül zajlott, de a karácsony csodája a szívből jövő köszöntésekkel életre kel mindannyiunkban. ‎Jánosháza adventi koszorúján a harmadik gyertyát is Kiss András polgármester gyújtotta meg, majd a plébános hívta közös imára a résztvevőket. VN 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!