Hamarosan megoldódhat az ügy

2021.12.30. 11:30

Olvasói panasz: áldatlan állapotok a boltnál a Petőfi-telepen - A terület képviselőjéhez fordultunk

Néhány héttel ezelőtt olvasónk keresett meg bennünket azzal kapcsolatban, hogy a Petőfi-telepi élelmiszerbolt előtt áldatlan állapotok uralkodnak. Az érintett terület képviselőjéhez fordultunk, hamarosan megoldódhat az ügy.

Cseh-Egyed Bernadett

Ágh Ernő személyesen tájékozódott az itteni élelmiszerbolt előtti állapotokról

Fotó: Cseh Gábor

Szinte alig lehet már úgy bejutni a boltba, hogy ne kelljen arra figyelni, mikor esik el az ember valamelyik gödörben – írta levelében olvasónk, aki utalt arra is: az egyébként is áldatlan állapotokon tovább ront az eső. Ágh Ernő önkormányzati képviselőt kerestük meg az ügyben, aki megerősítette: a helyiek számára fontos, gyakran látogatott hely ez, amely valóban rossz állapotú. A terület azonban az üzlethez tartozik, így felvette a kapcsolatot annak tulajdonosával. 

 

– Ő arról tájékoztatott, hogy ismerik a problémát, de köszönik a megkeresést és a megerősítést, haladéktalanul intézkednek. Az időjárás függvényében a jövő év elejére ígértek megoldást – tájékoztatta lapunkat Ágh Ernő. Majd úgy folytatta: – A peremkerületek hátránya az infrastruktúrában jelentkezik. Azon dolgozom, hogy ez változzon. Örülök, hogy közbenjárhattam az ügyben, forduljanak hozzám a lakók bizalommal – fűzte hozzá. 

 

Az önkormányzati képviselő szólt arról is, a belső úthálózat szintén felújításra szorul a Petőfi-telepen. Egy ideig úgy tűnt, hogy a forgalmas Vidos utca korszerűsítése megvalósul abból a 435 millió forintnyi vissza nem térítendő kormányzati támogatásból, amelyet belterületi utak rendbetételére kap Szombathely, de a városvezetés végül másként döntött.

 

 Ágh Ernő azonban örömét fejezte ki, hogy a Szent Gellért utcai körforgalmat a Jáki úti temetővel összekötő Ferenczy utca megépítése újabb mérföldkőhöz érkezett: a kivitelezőt kiválasztották, jelenleg a szerződéskötés van folyamatban. A munkálatok várhatóan jövő év elején megkezdődnek, és a tervek szerint tizenkét hónapon belül befejeződnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!