VN-jótékonyság

2021.12.13. 14:00

Szeretetsál és könyv ajándékba a vasszécsenyi plébánia számára

A vasszécsenyi plébánia számára szombaton ötven „szeretetsálat” és hatvan könyvet adományoztunk, amelyeket Merkli Ferenc atya vett át, hogy aztán szétossza a hittanosai és a misére járó családok között.

Vas Népe

Fotó: © Unger Tamás

A sálakat névtelenségben maradó emberek kötötték, annak jegyében, hogy fonalukat a szeretet vezeti, és ezzel a szeretettel, illetve kezük munkájával majd másokat megajándékoznak. Királyné Dávid Éva gyűjtötte őket, amint a papírból készült hattyúkat is, mi pedig Vasszécsenybe közvetítettük, ahol örömmel fogadta Merkli Ferenc.

 

 A kiosztást a hetedik osztályos hittanosaival kezdte, akik a sorkifaludi általános iskolából jöttek el a vasszécsenyi templomban rendezett alkalomra egy kis busszal. Minden diák kapott egy-egy kötetet is a kolléganőnk, Merklin Tímea által felajánlott Gyermekemnek című könyvéből. Az adomány szétosztása vasárnap a vasszécsenyi, majd a tanakajdi szentmisén folytatódott. Tanakajdon aznap a gyertyagyújtásnál színdarab is volt a műsorban, Mindszenty József Az édesanya című művét a plébános adaptálta színpadra. Már 31. alkalommal adták elő a Brenner János Hittudományi Főiskola hallgatói és a helyi amatőrök. Amint megtudtuk, az a terv, hogy ameddig a bíborost nem avatják boldoggá, addig játsszák ezt a színdarabot. 

 

Kiemelt képünkön: Merkli Ferenc atya vette át az adományokat az iskolások számára Királyné Dávid Évától és Merklin Tímeától

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!