Fehér pompában

2022.01.26. 17:30

Rengeteg fotón mutatjuk, hogyan öltött téli ruhát a Pinka-szurdok Felsőcsatárnál - galéria

Az utóbbi években egyre ritkább pillanat, hogy téli pompában csodálhatjuk meg tájainkat. Lapunk fotóriportere kihasználta az elmúlt napok fagyos időjárását, és megnézte, hogyan öltött téli ruhát a Pinka-szurdok.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Unger Tamás

Minden évszakban érdemes ellátogatni a Pinka-szurdokba. A Vas-hegyet északról megkerülő patak itt még jórészt szabályozatlan igazi vad víz. A sziklás meder és a meredek domboldal vadregényes hangulatot kölcsönöz a völgynek. Az utóbbi években egyre ritkább ajándék, ha téli ruhában csodálhatjuk meg ezt a természeti értékekben gazdag területet. 

 

A hólepel új perspektívába helyezi a természet dolgait: vízpart és tükörképeForrás: Unger Tamás

Bár egyelőre várat magára az a tartós fagy, ami valódi mesevilággá változtatja a csobogókon átbukó és köveket kerülgető, gyorsan áramló vizet, a hólepelbe öltözött erdő így is pompás látvány. A hó új perspektívába helyezi a természet dolgait. Ilyenkor feltűnőek lesznek az állatnyomok, a fákról lehulló apró magvak, ágdarabok. Az erdő minden rezdülése rögtön meglátszik a fehér paplanon. A mókus ugrása éppúgy, mint a szarvas szökkenése vagy a róka futása. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!