Hét évtizeden át jóban-rosszban

2022.02.26. 20:00

A nicki Gazdag József és felesége, Szekeres Erzsébet 70 éve házasodtak össze - Megerősítették az esküjüket

Gazdag József és felesége, Szekeres Erzsébet 70 éve házasodtak össze. A jeles alkalomból megerősítették a házassági esküjüket. Gazdag József 1925-ben, Szekeres Erzsébet 1930-ban született Nicken, ott is keltek egybe.

Polgár Patrícia

A Gazdag házaspár

Forrás: Gazdag Ernőné

Házasságkötésük napjára méteres hó esett, egész délelőtt a havat takarították, hogy lovas szánnal el tudjanak menni a menyasszonyért, majd a templomba. Hetven évvel később tavaszias időben tartották meg kegyelmi lakodalmukat – a vírushelyzetre tekintettel szűk családi körben. 

 

A február 16-i ünnep alkalmával értük csendültek fel a nicki Szent Anna római katolikus templom harangjai. A hálaadó szentmisén a házasok megerősítették a házassági esküjüket, és áldásban részesültek. Életük során sok jót és roszszat éltek át közösen. Boldog házasságukból született három gyermekük, van hat unokájuk és tíz dédunokájuk. 

 

Mindig voltak terveik, céljaik, amelyek előrevitték őket – máig is ezeknek a céloknak élnek, ezek adnak erőt a mindennapi nehézségek leküzdésében. Boldog dédszülőkként élik idős napjaikat, kis segítséggel maguk végzik a napi teendőket. A hagyomány szerint a 70. házassági évfordulót kegyelmi lakodalomnak nevezik – a házasok számára ekkor jön el a köszönet, a hála és a kegyelem napja, amiért ilyen hosszú időt megélhettek együtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!