Mérföldkő

2022.02.11. 19:42

Logisztikai központ épül Szombathelyen - A kormány több mint 1,9 milliárd forinttal segíti a beruházást - fotók

A Galambos cégcsoport fejlődésének újabb állomásán pénteken letették az új logisztikai központ alapkövét. Az eseményen beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

VN

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Mérföldkőnek nevezte az alkalmat családjuk, munkatársaik számára Galambos Tamás, a Galambos Logistic Kft. ügyvezető-tulajdonosa. Mint mondta, az évek alatt mindig bátran gondolkodtak tovább, a fejlődés útján maradtak. Megköszönte Szombathely önkormányzata, partnereik, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a kormány támogatását – az utóbbi a beruházást több mint 1,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segítette. 

 

Több mint 12 ezer négyzetméter alapterületű, a legmodernebb technológiával felszerelt raktárcsarnok, több mint ezer négyzetméteren göngyölegtakarító üzem épül az új iparterületen.

 

 

 

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, országgyűlési képviselő a Galambos családnak mondott köszönetet, amiért 56 új munkahelyet teremtenek. Mint mondta, büszke, hogy olyan kormányunk van, amely Szombathelyt folyamatosan erősen támogatja. 

 

– A kormány nem elvon pénzt, mert amikor a helyi iparűzési adó felét otthagyja a szombathelyi kis- és középvállalkozásoknál, ez a pénz Szombathelyé marad, az itteni munkaerő megtartását szolgálja. A megyeszékhelyt segíti a kormány akkor is, amikor a Schaeffler- és a hozzá kapcsolódó Galambos-beruházást támogatja.

 

 

Szijjártó Péter beszédében utalt rá: a világjárvány nyomán a nemzetközi kereskedelem és logisztika nem várt nehézségekkel nézett szembe. Dacára ennek a magyar export nem akadt el, nem keletkeztek ellátási zavarok. Az ágazat azóta is meghatározza a gazdaság teljesítményét. Mint mondta, nincsen erős logisztikai ágazat erős logisztikai vállalatok nélkül.

 

 Fontosnak nevezte, hogy a kulcságazatokban legyenek magyar tulajdonú vállalkozások, mint a Galambos Logistic Kft., melynek mostani beruházása 5,6 milliárd forint értékű, ehhez a kormány 1,9 milliárd forint támogatást biztosít. Hangsúlyozta: a cég működése világos bizonyíték arra, hogy nem szabad szembeállítani egymással a Magyarországon működő nagy nemzetközi vállalatokat és a magyar kis- és közepes vállalkozásokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!