Turisztikai attrakció

2022.03.28. 20:21

Extra elemekkel épül az új élményközpont Bükön - videó, fotók

Az épülő élményközpont helyszínbejárásán részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő is, aki a beruházóval egyetértésben azt hangsúlyozta, hogy az élményközpont nemcsak a Bükre látogatókat szolgálja, hanem minden vendéget, aki a térségben megfordul.

Tóth Judit

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Az 1400 négyzetméteres komplexumban egy moziterem is helyet kap, amely 56 férőhelyes, és a legmodernebb technikát építik be, ilyen módon a legkorszerűbb lesz az országban. De lesz egy nyolc férőhelyes úgynevezett 4DX mozigéppel felszerelt rész is. Ez a világ jelenlegi legmodernebb mozitechnológiája, különlegessége, hogy mozgó ülésekkel, fényeffektekkel, illatokkal, buborékokkal, vízés levegőbefújással működik, melyeket összehangolnak a filmben szereplő látvánnyal. 

 

A székek a filmjelenetekben tapasztalható mozgást is életre keltik. Telepítenek repülős szimulátort is, amellyel a térség látnivalóit csodálhatják meg madártávlatból a vendégek. Ilyen típusú élményért korábban egészen Párizsig kellett utazni. A központ galériájára egy méretarányos Formula–1-es autóreplika kerül majd. Ezt főként felnőtteknek ajánlják.

 

 A Hungaroring-pálya biztosan kipróbálható majd ezzel a gyönyörű autószimulátorral. Lesznek robotkarok is, ilyeneket legközelebb a németországi Günzburgban lehet találni. – Ez az elem igazi adrenalinbomba – mondta Szabadics Zoltán – három percnél tovább nem bírja rajta az ember. A élményközpont várhatóan június elején nyit, előtte, május közepétől a tervek szerint nyílt napokat tartanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!