Kinél pattog a labda?

2022.03.23. 13:21

Hende: A városvezetésen múlik, hogy elfogadják-e a kormány ajánlatát a régi városi stranddal kapcsolatban

A valaha szebb időket látott városi televízió Fogadóóra című műsorában hozta fel az egykori városi strand területére tervezet parkoló ügyét Tóth Kálmán önkormányzati képviselő, az Éljen Szombathely! frakcióvezetője.

Vas Népe

Forrás: VN-archív

Mint ismert, nevet és házszámot váltott a közelmúltban a városi televízió. Ruhája (stúdiója) is összement, de eddig úgy tűnt, az alapdarabokat (a régi, fő műsorokat) azért sikerült megőriznie a nagymosás ellenére. Mondhatni hagyomány például, hogy a Fogadóóra című műsorban az önkormányzati képviselők az érintett körzetük problémáiról, aktuális ügyeiről, fejlesztéseiről, terveiről számolnak be.

 

Legutóbb azonban Tóth Kálmán, mint az Éljen Szombathely! frakcióvezetője nyilatkozott ebben az egykori városi strand területére tervezett parkoló ügyében.  – Várjuk Hende Csaba nyilatkozatát és a kormány kötelezettség vállalását. Nem nálunk pattog a labda – fogalmazott, és az idézetet – jól figyelő diák módjára – beírták a baloldal leckefüzetébe is, megjelent a budai milliárdos, Ungár Péter által működtetett portálon.

 

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője lapunknak elmondta: felháborodva fogadta a hírt. Emlékeztetett: arra vállalt kötelezettséget, hogy elintézi, a kormány biztosítsa a teljes kivitelezési és tervezési költséget a telek vételárával együtt úgy, hogy annak tulajdonjoga a városé marad. Hozzátette: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter hivatalos minőségében, szombathelyi látogatása alkalmával nyilvánosan kijelentette, a kormány ezt vállalja, és egyben meghatározta annak időbeli kivitelezési módját is.

 

Hende Csaba kifejtette: első lépésként a városnak a nála lévő vételárból vissza kell vásárolnia a vállalkozótól a telket, majd meg kell terveztetnie a parkolót. A pontos összegek fényében hoz határozatot a kormány, amelynek egyébként eleme lesz az is, hogy fedezi a Zanaton lévő utcák felújítási összegének lakókra vonatkozó részét.

 

-  Mi nem világos ezen Tóth Kálmánnak és a baloldali városvezetésnek? Csakis rajtuk múlik, hogy elfogadják vagy elutasítják-e ezt a páratlan ajánlatot. A labda nem nálam pattog - hangsúlyozta Hende Csaba országgyűlési képviselő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!