Elcsépelt kampányfogás

2022.03.29. 12:38

Létezik-e aljasabb annál, amikor valakit a kora miatt támadnak?

Vas Népe

Molnár Árpád elnök (jobbra) közleményben határolódott el a kampányszórólaptól

Forrás: VN-archív

Fotó: © Unger Tamás

"Az elmúlt napokban Szombathelyen több postaládába tettek olyan szórólapot, amelyen az egyik országgyűlési képviselőjelölt életkorával és a majdani nyugdíjba vonulásával foglalkoznak. A szórólap kiadójaként a Nyugdíjasok Vas megyei Szövetségét jelölték meg, 9700 Szombathely, Berzsenyi Dániel tér 2. címmel" - írta szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében Molnár Árpád, Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetségének elnöke. 

 

Majd így folytatta: "Szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy a Nyugdíjasok Vas megyei Szövetsége (ha létezik), nem azonos a Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetségével, Képviseletével, cím: 9700 Szombathely, Kisfaludy S. u. 1."

 

Hangsúlyozták azt is: "(...) a mi alapszabályunk szerint a ténylegesen létező és működő szövetségünk pártoktól független, politikai tevékenységet semmilyen formában nem folytat."

 

Elcsépelt kampányfogás: egy nem létező szervezet hergeli a szombathelyieket

 

A közlemény alapján rákerestünk a civil szervezetek névjegyzékében a Nyugdíjasok Vas megyei Szövetségére: nyilvántartásukban nem szerepel a szervezet, az ezek szerint nincs bejegyezve. 

 

A szóróanyag üzenete ugyanakkor már a Czeglédy Csaba által alapított baloldali portálon is látható hirdetés formájában. Itt már a képhamisítástól sem riadtak vissza annak készítői, akik nem mellesleg olyan színeket használtak, amik megtévesztően hasonlítanak az ellenzéki összefogás kampányanyagainak színvilágához. 

 

A szórólapot készítők és a hirdetés szponzorai egyaránt (nem tudjuk, azonosak-e) támadják Hende Csabát életkora miatt, amit a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje sohasem titkolt: 62 éves. Hatvankét éve lakik Szombathelyen - hangsúlyozta többször is az elmúlt hetekben. 

 

A kampányüzenetet megfogalmazók azt kívánják elhitetni, hogy az életkor és a tényleges nyugdíjba vonulás időpontja kéz a kézben járnak. Halkan tesszük hozzá: Göncz Árpád 68 évesen lett Magyarország köztársasági elnöke. 10 éven át, vagyis 78 éves koráig volt az ország államfője. 

 

Említhetjük Karikó Katalint is, aki felfedezései által hozzájárult a Covid-járvány elleni küzdelemhez egy oltóanyag létrehozásával. A neves kutatóbiológus 1955-ben született, 67 éves. A hirdetés feladói és a szórólap készítői már őt is nyugdíjba küldték volna.

 

Ismeretes, a mostani helyzetben az Orbán-kormány egyértelmű üzenete az: Most tapasztalat és nyugalom kell.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!