A magyarok érdeke

2022.03.24. 07:00

Megszólalt Bakondi György Czeglédy Csaba harckocsis posztjával kapcsolatban

Minden, politikai érdekből tett, meggondolatlan lépés a magyarok biztonságát veszélyezteti – mondta lapunknak Bakondi György a baloldali összefogás országgyűlésiképviselő-jelöltjének, Czeglédy Csabának a múlt heti bejegyzésére reagálva.

VN

Bakondi György a Haladás Sportkomplexumban megrendezett konferencián

Forrás: Cseh Gábor

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a közelgő választás tétjéről is beszélt egy kedd esti konferencián a Haladás Sportkomplexumban. Vörösiszap-katasztrófa, dunai árvíz, migrációs válság, koronavírus- járvány és most a szomszédos országban zajló háború. Belbiztonsági problémák sora jellemezte az elmúlt évtizedet hazánkban, és az utóbbiaknak még nincs vége – erről beszélt köszöntőjében Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője, aki hangsúlyozta: különbséget kell tenni a kétféle menekültáradat között, a déli határon erőszakosan betörni akaró fiatal férfiak, illetve az Ukrajnából gyermekekkel menekülő édesanyák, nagymamák tömege között. 

 

Mi a magyar érdek? – ezen a szemüvegen keresztül kezelt és kezel valamennyi válsághelyzetet a kormány, ezt már Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hangsúlyozta

 

. – Bonyolult, sokszínű konfliktusok zajlanak most a világban, a mi legfontosabb feladatunk, hogy megőrizzük a békét és a biztonságot, és kimaradjunk a háborúból – fűzte hozzá. A szakember aláhúzta: a magyar kormány ezért sem fegyvert, sem katonákat nem küld Ukrajnába, ahogy nem támogatja az energiabiztonságot veszélyeztető embergót sem. Humanitárius segítséget azonban több százmillió forint értékben nyújtott már a kormány, nemcsak az ide menekülők számára, de a háború sújtotta területen is. A szakember lapunk kérdésére megerősítette: minden katonai információ szolgálati titok, vagy legalábbis az ország biztonságát érintő kérdés. 

 

A Honvédelmi Minisztérium ezért arra kérte a magyarokat, a közösségi oldalakon ne osszanak meg bejegyzéseket észlelt csapatmozgásokról. Czeglédy Csaba, a baloldali összefogás országgyűlésiképviselő-jelöltje ezzel szemben nyílt levélben fordult Nemény András polgármesterhez: derítse ki, miért szállítottak át harckocsikat Szombathely közigazgatási területén. 

 

– Minden ilyen és ehhez hasonló meggondolatlan lépés a magyarok biztonságát veszélyezteti – húzta alá Bakondi György, aki a konferencián szólt arról is: nehéz időszak előtt állunk, sorsdöntő lesz az április 3-i választás. Azok akarnak visszatérni, akiket 2010-ben egyszer már elküldtünk. Ha kinyitják a határokat, bevezetik az eurót és eltörlik a gyermekvédelmi törvényt, annak olyan következményei lesznek, amelyek később viszszafordíthatatlanok. Ezért nagyobb a tét, mint valaha.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!