Adományozás

2022.03.21. 14:00

Öröm: meglepték az ukrán csoportot Szakonyfaluban

Négy általános iskolás korú gyermeket, két édesanyát és egy nagymamát fogadott be Ukrajnából Szakonyfalu, a Vendvidéken található kistelepülés. Az ukrán csoportot szombaton délelőtt a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai lepték meg nagylelkű adományukkal.

TJ

Fotós: © Szendi Péter

Az egyik legnépesebb ukrán nagyvárosból, Dnipróból érkezett egy kis csoport Szakonyfaluba. A helyiek mindenben segítik az ukrán menekülteket, akik 1500 kilométert tettek meg idáig, városukban ugyanis reptereket és buszmegállót is robbantottak, így jobbnak látták eljönni onnan. 


Szombaton délelőtt a Szombathelyi Erdészeti Zrt. lepte meg az ukrán csoportot csokoládéval, négy vadonatúj kerékpárral és 600 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal. Az adományt Bugán József vezérigazgató és Kutas Lajos, a Szentgotthárdi Erdészeti Igazgatóság vezetője adta át munkatársaival az ukrán gyerekeknek és asszonyoknak, akik rendkívül hálásak voltak a felajánlásért. Rogán Valéria, Szakonyfalu polgármestere arról tájékoztatott, hogy a hétfős csoport a közelmúltban megújult tájházban lakik. A gyerekek iskolába járnak Felsőszölnökre, a két fiatalabb asszony a szentgotthárdi textilüzemben szeretne munkát vállalni, a nagymama pedig rendet tart a szálláshelyen és környékén. 


– Szívesen látjuk őket egészen addig, amíg nem rendeződik a helyzetük – zárta szavait a polgármester, aki köszönetet mondott minden támogatónak, külön kiemelve Bugán Lillát, a szakonyfalui Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat elnökét, aki a csoport étkeztetésének költségét állta a megérkezés utáni napokban. Szakonyfalu lakossága korábban egy kisteherautónyi adományt küldött a határra, így is segítve a bajbajutottakat.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!