Schäfer Andrásnak szurkoltak

2022.03.21. 20:00

Szombathelyi Berlin-szurkolók Münchenben - fotók

Egy kisebb baráti társaság Münchenben töltötte a hétvégét, hogy a Bayern München-Union Berlin német labdarúgó bajnokin a helyszínen szurkoljon az Union szombathelyi válogatott futballistájának, Schäfer Andrásnak.

Tóth Gábor

A szombathelyi csapatot Varga Jenő, Boros András, Reiner Leó, Havasi Attila, Schäfer nevelőedzője, és Schäfer András édesapja, Schäfer Péter alkotta.

 

- Pénteken ebéd után az Aréna Savariánál találkoztunk, nagy örömünkre az indulás előtt összefutottunk a Falco kiváló kosarasával, Perl Zozóval is – kezdte a beszámolót a társaság szószólója, Varga Jenő. - Kényelmes utunk volt Münchenig, ám a város előtt 30 km-re belefutottunk egy dugóba, egy karambolba, ezért jó két órát várakoztunk az autópályán. De végül minden gond nélkül megérkeztünk a szállásunkra. Este már „kultúrprogramon” vettünk részt... Óriási meglepetés volt, amikor szombaton kiderült, hogy az Union Berlin vezérszurkoló csapata is ott szállt meg, ahol mi – rögtön barátságot kötöttünk egymással. Egész nap az esti mérkőzésre hangolódtunk. 

 

- A meccsre 37 ezer szurkolót engedtek be, az Union Berlint 1500 drukkere kísérte el. Fantasztikus volt a hangulat – megmondom őszintén nagyon meglepett, nagyon tetszett az a fajta kulturált szurkolás, amit a német drukkerek produkáltak, nem ehhez szoktam Magyarországon… A Bayern óriásit focizott, gyilkos tempót diktált – megérdemelten nyert 4-0. 

 

- Tudtam, hogy milyen szintű futballisták alkotják a bajor sztárcsapatot, de élőben varázslatosabb volt átélni azt a futballélményt. Nagy örömünkre Schäfer Andris is pályára lépett, csereként 30 percet kapott – lendületes, jó futballal szállt be, minden mozdulatán látszott, hogy kicsattant a bizonyítási vágytól. De ő sem tudott változtatni a játék menetén. Egyébként Andris jól érzi magát a Berlinben, a társak befogadták, és egyre több szerepet kap a szakmai stábtól. Sajnos személyesen nem tudtunk találkozni vele, feszített tempóban éli mostanság az életét – de jó volt látni egy magyar futballistát tétmeccsen, egy Bayern München szintű csapat ellen.

 

- Vasárnap délután felejthetetlen élményekkel tértünk haza Szombathelyre. Ha lesz rá még lehetőségünk, biztos hogy a jövőben is elmegyünk szurkolni Schäfer Andrisnak! - zárta szavait Varga Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!