Nagyot kellett fékeznie

2022.04.06. 11:56

Öt gyerek és egy felnőtt sérült meg Szombathelyen egy buszbalesetben - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Szerdán késő délelőtt egy helyijáratos autóbusz haladt Szombathelyen a Kiskar utcában a Thököly utca felé, amikor nem sokkal a megálló előtt a gyalogátkelőhelyen egy gyalogos lépett a busz elé, ami miatt a busznak hirtelen nagyot kellett fékeznie. A buszon két osztálynyi gyerek utazott épp, az erős fékezés miatt többen elestek és egy elválasztó biztonsági üveg is kitört az utastérben, amikor nekiestek. A biztonsági üveg apró darabokra tört, emiatt szerencsére komolyabb sérülést nem okozott, csupán felületi sérüléseket szereztek néhányan.

 

 A helyszínre érkező mentők végül öt gyereket és egy tanárt láttak el a helyszínen, kórházba senkit nem kellett szállítani. A baleset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja, a mentés és a helyszínelés idején rendőrök irányították a forgalmat. A helyszínre érkezett több szülő is, de ők is az első ijedtség után már látták, hogy szerencsére senkinek nem esett komoly baja, a gyerekek pedig néhány perc múlva már hősiesen mesélték a történteket a többieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!