Bejárás

2022.06.17. 17:30

Erős nyári szezonra számít a sárvári fürdő - Teljes újranyitás új kihívásokkal a pandémia után

A Sárvárfürdő jó szezonra, a pandémia előtti rekordévhez hasonló látogatószámra számít, főleg hazai vendégeket várnak – hangzott el a nyári részleg megnyitása kapcsán Kondora István polgármester és Kántás Zoltán fürdőigazgató által tartott bejáráson.

Pajor András

Kondora István és Kántás Zoltán a fürdőbejáráson

Forrás: Pajor András

A strand megnyitásával a fürdő minden szolgáltatása elérhető. Az elmúlt időszak a teljes nyitásra való felkészüléssel telt. A Kalandparkot már birtokba vették a fiatalok, a csúszdák és a hullámmedence, a vendéglátóegységek is készen állnak, a fürdőzők pedig a jó időnek köszönhetően elfoglalták a fás-füves kültéri medencék környékét. Az idén két évfordulót is ünnepel a fürdő, 10 éve hozták létre a Kalandparkot és 20 éve nyitott ki először a Sárvárfürdő. 

– A fürdőkomplexum biztos működésének egyik alapvető feltétele a 2019-es évhez hasonló vendéglétszám visszatérése volna. Az első néhány havi adatot ismerjük, és remélem, az időjárás is segíteni fog bennünket, hogy újra fel tudjuk építeni magunkról azt a képet, amelyet a vendégeink megszoktak. A sárvári és a belföldi látogatókra is számítunk, hisz a háborús helyzet nem segíti a fürdő munkáját – jelentette ki Kondora István polgármester. 

– Az elmúlt hónapokban azon dolgoztunk, hogy a műszaki és szolgáltatási feltételeink adottak legyenek a teljes újranyitásra – számolt be Kántás Zoltán. Hozzátéve, hogy a fürdő kifejezte munkatársainak büszkeségét, hogy a pandémia után minden készen áll a főszezon kezdetére. Kántás Zoltánt ismét a Magyar Fürdőszövetség elnökének választották. – Ez azok révén volt lehetséges, akik az elmúlt évtizedekben Sárvárt a magyar turisztika térképére helyezték – mondta el a fürdőigazgató. Az újraválasztott elnöknek a pandémia után új kihívásokkal kell szembe néznie. Az elszabaduló energiaárak, az inflációs környezet és a stabil munkaerő megtartása is feladatot jelent a magyar fürdőknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!