Nyolc állomás

2022.06.11. 11:30

Kneipp-kertet avattak Vépen - Szülők, vállalkozások, magánszemélyek is támogatták - fotók

Nyolc állomásból álló Kneipp-kertet alakítottak ki a Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarán. A hivatalos átadót az intézmény gyermek- és családi napján tartották pénteken, a valódi próbára azonban még a barátságtalan időjárás miatt várni kell.

Cseh-Egyed Bernadett

Balogh Norbert kertész, Molnár Krisztina igazgató, Kovács Péter polgármester és Garda Károly gyermekorvos az ünnepi eseményen

 Fakugli, homok, fű, apróbb és nagyobb kavics, szalma, mulcs, fűrészpor került a nyolc részre osztott, 12 méter átmérőjű, kör alakú Kneipp-kertbe. A módszer szerint ezeken az állomásokon kell mezítláb, lehetőleg mindennap végigsétálniuk a gyerekeknek.

 – A különböző anyagok stresszingert fejtenek ki a szervezetben, ami jótékonyan hat a vérkeringésre. Ezáltal pedig elegendő vérhez jutnak a főbb szervek, az erek pedig rugalmassá válnak – magyarázta dr. Garda Károly gyermekorvos, a Magyarországi Kneippszövetség elnöke. Hozzátette: a hangsúly a megelőzésen és a rendszerességen van. A célja az, hogy a gyermekek mindennapjainak részévé váljon a Kneipp-módszer. Üdvözölte a vállalkozások, magánszemélyek, szülők támogatásából megvalósuló fejlesztést Kovács Péter polgármester is. Mint fogalmazott, a Kneipp-kert új színfoltja lehet az iskolának. 

Molnár Krisztina, az intézmény igazgatója köszöntőjében kiemelte: mindig öröm, ha fejlődik, szépül és bővül az iskola, de a mostani azért kiemelkedő, mert egyúttal az egészséget is szolgálja. Bár a barátságtalan időjárás miatt a próba még várat magára, a jókedv nem maradt el. Egész nap vidám műsorok és foglalkozások várták a gyerekeket és családjukat. A többi közt volt Ki mit tud? főzőverseny, Incifinci foglalkoztató is. A program részeként tartotta évzáró rendezvényét a művészeti iskola, a nyolcadik osztályos Bolla Emíliának önálló tárlata nyílt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!