Sokkoló!

2022.06.15. 08:10

Megdöbbentő! Durva bántalmazás a szombathelyi hajléktalanszállónál - Fejbe rúgta, majd kézzel ütlegelte földön fekvő áldozatát egy férfi - videó - Frissítve

vaol.hu

Illusztráció

Forrás: VN-archív

Megdöbbentő felvétel készült a Zanati és a Sas utca kereszteződésében található ligetben kedden az esti órákban. A mintegy tíz másodperces videó reggelre bejárta a közösségi médiát. A felvételen az látszik: férfiak egy csoportja szólalkozik össze, majd egyikük földön fekvő társukhoz megy és arcon rúgja. A képsorok homályosak, a szereplők a videó alapján nem beazonosíthatóak.

Ismert, a helyszín a szombathelyi hajléktalanszálló közvetlen közelében található, és gyakran időznek a fedél nélkül élők a ligetben. Feltehetőleg ezért fordulhat elő, hogy bár az eset közterületen történt, az intézményt vonják érte felelőssé. Németh Klárát, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. ügyvezetőjét szabadsága ideje alatt értük utol. Hangsúlyozta: mivel nem a hajléktalanszálló területén készült a felvétel, nem kíván nyilatkozni. Azt azonban megjegyezte: - Mindent megtesznek azért, hogy a rászorulókat bevonják az ellátórendszerbe, de a hajléktalanellátás szabadon igénybe vehető szolgáltatás, nem lehet senkit arra rákényszeríteni, hogy bemenjen. Egyébként mintegy tíz problémás személyről tudnak, mindenki más együttműködő – köztük olyanok is, akiket máshol már nem fogadnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!