A képviselő-testület kezdeményezte a terület átsorolását

2022.07.01. 14:00

Munkásszálló épülhet az üzemekhez közel Sárváron

Munkásszálló épülhet az ipari park területén a képviselő-testület rendkívüli ülésén hozott határozat értelmében. Ezzel megoldódhat a kertvárosi városrészen korábban már tervezett, de meg nem valósult szállásberuházás. Az önkormányzat döntése révén az Ikervári út melletti, új besorolású területen épülhetnek fel a szállások.

Pajor András

Az Ikervári út mellett, az ipari park területén épülhet Sárváron munkásszálló

Forrás: Cseh Gábor

 A rendkívüli ülésen a sárvári képviselő-testület a város településrendezési eszközeinek módosítására irányuló eljárás megindításáról döntött. Ugyanis a Flex International Kft. fordult azzal a kéréssel az önkormányzathoz, hogy a korábban a Lenovo-gyárnak helyet adó ipari csarnok mögötti területen munkásszállást szeretne építeni a kormányzati támogatási program keretében. Ezért a város kezdeményezte az érintett terület különleges munkásszálló övezetbe történő átsorolását. 

A képviselők döntése annak a lehetőségét teremti meg, hogy a Flexnél dolgozó külföldi munkavállalók biztonságos, kontrollált körülmények között, a munkahelyükhöz közel tudjanak lakni, így a legkevésbé zavarva a város lakosságát. A tervezett fejlesztés nemcsak magáncélt szolgál, hanem alapvető közérdeket, önkormányzati feladatellátást, és elősegíti a város további gazdasági fejlődését is. Az érintett területre tervezett épületek a teleknagyság negyven százalékát foglalhatják el, és ugyanannyi, 40 százalékos zöldterülettel is rendelkeznie kell. Továbbá a munkásszállás kialakításával egyidejűleg az is cél, hogy az elhelyezett személyeket kiszolgáló kereskedelmi és szolgáltató épületek is létesíthetőek legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!