Ostromnapok

2022.08.06. 11:30

Zajlik az Ostromnapok Kőszegen: Kötelező a jókedv és a látványos vigadozás

A történelmi időutazás folytatódik ma Kőszegen: felidézik az 1532. évi ostrom eseményeit, jelmezes felvonulás és gyerekprogramok ígérnek tartalmas kikapcsolódást az ide érkezőknek.

Fotó: © Unger Tamás

Javában zajlanak a 15. alkalommal megrendezett Kőszegi Ostromnapok programjai. Miután kihirdették az ostromállapotot, "kötelező a jókedv és a látványos vigadozás, hogy a hódítók és minden idelátogató tudja: Kőszeg megőrzi hitét, reményét, hosszú évszázadokon városát bírni fogja" - buzdítanak a szervezők a város közösségi oldalán péntek óta.

A szürke hétköznapokat a Kőszegre érkezők ezen a hétvégén valóban elfeledhetik, hiszen az egyébként is hangulatos utcákat már ellepték a jelmezesek, a város lakói képzeletben mindenkit visszarepítenek 1532 augusztusába. A kalandos időutazáshoz a történelmi városközpont nyújtja a tökéletes hátteret. Itt ma senki sem unatkozhat - nemcsak a szervezők felhívása utal erre, hanem a gazdag, családokat hívogató programsor is. 
10 órától minden egész órában a várárokban gyermek ostromot mutatnak be, míg a várparkban élőszereplős ostrom-társasjátékra, a Jurisics-várban pedig apródpróbára hívják a vállalkozókedvű kicsiket egészen 16 óráig.  
A Hősök tornyánál 13 és 18 órakor is koncertezik a Kőszegi tornyosok fúvós kvartett. De látványos programot ígér 14 órakor a Batthyány Lovas Bandérium, 14.30 órakor pedig a Nyugati Vármegye Vitézlő Rendjének lovasbemutatója is a várárokban. 15.30 órakor a Fő téren a Kőszegi Orientális Táncklub lép fel. 17 órakor a Fekete kerttől indul az ostrom felvonulás, a jelmezesek a Fő térre érkeznek majd meg. A nap fő attrakciójának 18.30 órától a várostrom ígérkezik, ezen támogató jegy váltásával lehet részt venni.
20 órakor Kőszeg Város Fúvószenekara a Jurisics téren ad koncertet, majd 21.30 órakor a Fő téren a Régi Világzene - szelindek koncertje zárja a szombati programsort. Természetesen mi is készülünk az eseményre, képgalériával és beszámolóval adunk majd ízelítőt a Kőszegi Ostromnapok hangulatából.

 

 

 

Címkék#Ostromnapok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!