Harmadszor is Falco-diadal

2019.06.07. 20:48

A sárga-feketék kisöpörték az elődöntőből a Szolnok együttesét

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság elődöntőjének harmadik meccsén is legyőzte a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Szolnokot – így le is zárta a párharcot, bejutott a fináléba.

Tóth Gábor

Ronald Curryt (labdával) nem tudták tartani a szolnokiak

Fotó: Unger Tamás

Eddig különösebb problémát nem okozott a létszámgondokkal küszködő Szolnok a Falcónak. A szombathelyiek hazai pályán (78-65) és idegenben (71-87) is biztosan nyertek. Így az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharc harmadik mérkőzésének 2-0-s előnyből futottak neki – azzal a szándékkal, hogy le is zárják az elődöntős csatát. A vendégek benevezték a mérkőzésre a sérülésből lábadozó Luksa Andricsot és Benke Szilárdot, akik azonban nem léptek pályára. Jól érzékeltette a helyzetet, hogy a szolnokiakat csak 12 szurkolójuk kísérte el.

Kimaradt hazai helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, aztán felváltva került a gyűrűbe a labda. Váradi triplájával vette át a vezetést a házigazda (3. perc: 7-6) – és beindult a hazai henger. A Falco leindításból, felállt védekezés ellen is betalált, jöttek a triplák, egyre nőtt a különbség (7. perc: 22-12). A vendég szinte csak büntetőből tudott gyűrűbe találni. De az etap vége felé kicsit könnyelműre vette a játékot, főleg a védekezést a házigazda, így meccsben hagyta ellenfelét. Sőt, triplákkal egy pontra zárkózott a vendég (12. perc: 33-30).

Paprikás lett a hangulat, a Szolnok keményen harcolt – a játékvezetők engedték ezt a harcmodort. Milosevics akaszkodott össze Curryvel – gyorsan le is hozták a pályáról. Nem volt folyamatos a játék, nem tudott rohanni a Falco, ráadásul elég gyenge dobóformát fogott ki (16. perc: 39-39). Így küzdelmesre sikeredett a félidő hajrája. Az etapot Curry magánakciója és zsákolása zárta, így a Falco annyit azért elért, hogy a szünetben hazai előnyt mutatott az eredményjelző (20. perc: 51-49).

 

Fordulás után is folytatódott a kiélezett küzdelem. Reddic palánk alól begyötört pontjaival araszolt a Falco. A védekezését azonban rendbe tette a házigazda, így azért némi előnyt kiharcolt magának (24. perc: 60-52). És megérezte a lehetőséget, rálépett a gázra a házigazda, igyekezett felpörgetni a tempót. A játékvezetők néhány érthetetlen ítélete sem tudta befékezni a Falcót. Átlépte a tíz pontot a hazai fór (27. perc: 68-55).

Úgy tűnt, hogy fárad a mindössze hat embert forgató vendég. És a harmadik negyed végére el is dőlt a mérkőzés – nem tudta tartani a tempót az Olaj a roppant szervezett, motivált vasi alakulattal. Közel 20 pontos szombathelyi előnyt mutatott a 30. percben az eredményjelző (77-58). A Szolnok tette a dolgát, dobált szorgalmasan, mérsékelt sikerrel. Nem tudta szorossá tenni a találkozót. A Falco pedig örömjátékkal szórakoztatta a közönségét (35. perc: 89-67). A végére csak a különbség mértéke maradt kérdéses. És mindkét oldalon mindenki lehetőséget kapott.

A vendég csak az első félidőben okozott némi problémát, fordulás után átgázolt ellenfelén, biztosan nyert.

Az egyik fél három győzelméig tartó elődöntőt 3-0-ra nyerte meg a Falco KC – kisöpörte a címvédő, kupagyőztes Szolnokot. És készülhet a fináléra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!