Az unoka vitte haza az autót

2018.01.18. 20:17

Nincsen jogosítványa a 96 éves nyertesnek

96 évesen nyerte meg lapcsoportunk mozaikkereső játékának fődíját a bodajki Nemes Ferenc, aki csütörtökön vette át a többmilliós autót.

Budai Dávid

A boldog nyertes Nemes Ferenc, Zsoldos Zsolt, az autószalon vezető értékesítője és Pósa Árpád, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője a nyereményautó mellett Fotó: Nagy Jácint

 

A 96 éves nyertes Nemes Ferenc, fia Ifj. Nemes Ferenc, valamint Pósa Árpád, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője, amint éppen átadja a nyereményautó kulcsát Fotó: Nagy Jácint

Átvette az autót a karácsonyi mozaikkereső játék 96 éves nyertese, Nemes Ferenc. Az 5,6 millió forintos Renault Capture-t Pósa Árpád, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője adta át csütörtökön délután a Renault Baumgartner szalonban. Azért éppen ő, mert a Bodajkon élő nyertes a Fejér megyei lap mozaikjait gyűjtötte össze és küldte be, hogy aztán a minden eddigi rekordot megdöntő több mint 35 ezer beérkezett szelvény közül éppen az övét húzzák ki. – Ki gondolta volna, ez nagyon nagy szerencse. Egy fiatal hölgy hívott fel azzal, hogy nyertem, először nem is hittem el, visszakérdeztem: biztos, hogy nem téved? Azt mondta, biztos. Aztán kiderült, hogy tényleg én nyertem – mesélte Nemes Ferenc percekkel a nyereményátvétel előtt az autószalonban.

- Az autó az enyém lesz, de én nem fogom használni, mivel nincs jogosítványom.

A boldog nyertes Nemes Ferenc, Zsoldos Zsolt, az autószalon vezető értékesítője és Pósa Árpád, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője a nyereményautó mellett Fotó: Nagy Jácint

A családban mindig akad majd valaki, aki elviszi, nekem legfeljebb a benzint kell kifizetni – mondta nevetve a csaknem 100 esztendős nyertes. Ami biztos: az autót az unoka, Nemes Róbert vezette haza, de egy fotó kedvéért először természetesen a boldog nyertes ülhetett a kormány mögé. Nemes Ferenc 1949-ben házasodott meg, de már évekkel ezelőtt megözvegyült, feleségével több mint 61 évet éltek meg együtt. Öt gyerekük született, három lány és két fiú. Tíz unokája és 13 dédunokája van. A dédunokák közül húszéves a legidősebb és három a legkisebb. A Fejér Megyei Hírlapnak évtizedek óta előfizetője: minden nap elejétől a végééig elolvassa.

A karácsonyi mozaikkereső tavaly november 20-án, tehát szinte napra pontosan két hónappal ezelőtt kezdődött és december 20-án zárult. A játékban öt dunántúli megyei lap: a Zalai Hírlap, a Vas Népe, a Napló, a Fejér Megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap olvasói vehettek részt. Az ötödik alkalommal meghirdetett mozaikkeresőben csaknem 9 millió forint értékben összesen 33 nyereményt sorsoltunk ki. A főnyeremény ezúttal nem maradt Vas megyében, de jó pár nyeremény azért gazdára talált nálunk. 200 ezer forint értékű Neckermann utazási utalványt nyert: Németh István (Szombathely) és Kovács Jánosné (Rum). Egy 160 ezer forint értékű Samsung LED TV-nek Vilics Béla (Körmend) örülhetett, a 150 ezer forintos Samsung LED TV-t Artner Tivadarné (Kőszeg) nyerte. 100 ezer forint értékű Spar vásárlási utalvánnyal lett gazdagabb: Somogyi Lászlóné (Tormásliget), Kovács Ferencné (Szombathely), Koósz Ferenc (Peresznye), és Fekete Lászlóné (Gyanógeregye). Két személyre, két éjszakára szóló sárvári, illetve soproni wellness pihenést nyert Kajcsosné Karáth Bernadett (Vasvár) és Gőcze Ervin (Kemenespálfa).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!