kuponokkal olcsóbb volt

2018.03.12. 07:00

Vas Népe bevásárlónapok – Jót tett a lelkünknek, kímélte a pénztárcánkat

Az idősebbek, a középkorosztály és az egészen fiatalok is megtalálták a számításukat a Vas Népe, a Family Center és Praktiker közös kuponnapjain.

Tóth Kata

Májritsné Angyal Viktória kislányának, Lucának több cipő is megtetszett. De egy kisgyerek gyorsan fejlődik, körültekintőnek kell lenni

„Eltűntnek hitt személyeket találtak a Family Centerben.”

A Family Center bejáratától csak a folyosó végéig kellett sétálnia annak, aki kíváncsi volt, mit tud egy szelfigép. Piros és kék póthajat, hajpántot, rózsaszínű kalapot, álarcot vagy buliszemüveget is választhatott kiegészítőként, akik beállt elé. A képkeretet a Vas Népe adta a következő felirattal: „Eltűntnek hitt személyeket találtak a Family Centerben.” Emlékbe bárki hazavihette a kinyomtatott képet; aki e-mail-címet adott, annak elektronikusan is továbbították – nem csoda, hogy népszerű volt a szolgáltatás a kuponnapok ideje alatt.

Mindenki megtalálta a magának valót

A modern fotógéptől nem messze, a Styl-üzlet bejáratánál állítottuk meg Kocsis Istvánné Domján Saroltát, aki másfél-két órányi vásárlás után a szerzeményeit mutatta: az unokáknak a C&A-ban nadrágot, magának egy blúzt és egy táskát vett. Régóta járatják a Vas Népét, megörültek a bevásárlónapok hírének:

– Húsz százalék kedvezmény sokat jelent, megkértem a férjemet, hogy kísérjen el – mondta a hetvenéves Sarolta. A főleg férfiruhákat forgalmazó boltba zakónézőbe mentek – egy sötétszürke, karcsúsított, gyapjúból készült alkalmi darabra esett a választásuk; amikor elköszöntünk, még tanakodtak, hogy megvásárolják-e. Húsz és ötven százalék közötti engedményt kínált az üzlet a hétvégén, részben a téli, de már a tavaszi készlettel is, ingekkel, pulóverekkel, sportnadrágokkal, zakókkal, kabátokkal. A dél körüli csendesebb időszakot kivéve szombaton 9 óra óta folyamatosan tértek be hozzájuk az érdeklődők.

Kocsis Istvánnénak Sipos Csabáné boltvezető mutat egy sötétszürke gyapjúzakót Fotók: Szendi Péter

A CCC-cipőboltban szombaton délelőtt több pénztárnál álltak sorba az emberek, a szombathelyi Májrits Tamás kuponnal és két pár tavaszi félcipővel várt türelmesen. A felesége, Májritsné Angyal Viktória a kislányukkal, Lucával egy folyosói padon pihent addig. – Még várunk a tavaszi cipővel, a 15 hónapos Luca most kezdett el járni, még nőhet a lába – árulta el az édesanya. A nagymamájának jár a Vas Népe, abban találták a kuponfüzetet. A cipőn kívül nadrág- és tavaszikabát-vásárlást terveztek. Laki Tibor és a felesége Vasaljáról utaztak a megyeszékhelyre a kuponnapok kedvéért.

Májritsné Angyal Viktória kislányának, Lucának több cipő is megtetszett. De egy kisgyerek gyorsan fejlődik, körültekintőnek kell lenni

– Találtam kedvemre való cipőt és táskát is. Megérte eljönnünk, mert annyi kedvezményt kaptunk, hogy majdnem egy harmadik darabot is meg tudtunk volna vásárolni a különbözetből – mondta elégedetten a feleség, aki nagyon jó kezdeményezésnek tartja a hétvégi akciót. Aki tud választani az ízlésének megfelelő ruhadarabot, cipőt, kiegészítőt, az szerinte több ezer forintot spórolhat ilyenkor. A bolt üzletvezető-helyettesétől megtudtuk, nagy forgalomra készültek, és nem csalódtak: a kupont felmutatva húsz százalékkal olcsóbb tavaszi lábbelikért – a magas sarkú, elöl-hátul nyitott szandálokért és a zártabb, pasztell és piros, szürke, ezüst színű velúr, nubuk félcipőkért – tényleg sokan érkeztek.

A csényei Őri Erikának lapult már egy cipősdoboz a táskájában, amikor találkoztunk. Végzett a munkahelyén, utána „ugrott ki” a Family Centerbe, és bánta, hogy nem volt nála kupon a vásárláskor. Biztatásunkra a Vas Népe-standhoz ment füzetért, hátha vasárnap visszatérnek a párjával és olcsóbban juthatnak hozzá egyes termékekhez. Konkrét céllal indult a bevásárlóközpontba a körmendi Németh Gábor és felesége, Némethné Kalotai Bernadett: Bettina lányuknak kényelmes, márkás sportcipőre, maguknak ruhára, kabátra volt szükségük. Az álomcipőt a Playersroomban találták meg, igaz, ott a ruhaneműket kínálták 15 százalékkal olcsóbban, a Vas Népe kártya további öt százalék mínuszt jelentett. Néhány órát szánt a shoppingra a család, utolsó állomásként a Praktikert beiktatva, hogy a családfőnek, aki szívesen barkácsol, akkumulátoros fúrógépet nézhessenek.

Szalai Katalin az óvodai március 15-i ünnepségre keresett sötét szoknyát a kislányának, a hatéves Gyurcsányi Ninának. A C&A-ban nem jártak sikerrel, nem úgy, mint a vépi Babai-Mező Borbáláék: a három gyerek közül Bence és Áron fülhallgatót, Abigél vagány színes pólót szorongatott, új kincseikkel indultak haza.

Böjte Csaba két könyve és Gyarmati Andrea Szívdobbanások című kötete közül kettőt a barátnőjének szánt születésnapi ajándékba a szombathelyi Pál Gáborné, aki az unokáinak is keresett olvasnivalót a Líra könyvesboltban. A lányával kifejezetten a bevásárlónapok miatt érkeztek egy villámlátogatásra a Family Centerbe. Dan Brown legújabb könyvéből, az Eredetből egy példány sem maradt vasárnapra a boltban, jól fogytak a húsvéti témájú gyerekkönyvek, a diabetikus finomságok receptkönyve, Bödőcs Tibor Addig se iszik című kötete és filmpremier alapján sokan vették Jason Matthews Vörös veréb című kémregényét is – tudtuk meg a vezetőtől, Pál Andreától.

Pál Gáborné ajándékba vette Böjte Csaba könyvét, természetesen kedvezménnyel

Vasárnap is jöttek

A déli időszakok kivételével szombaton és vasárnap is többször megrohamozták a vevők a Hervist: a fitnesz- és sportruházatból – férfipólókból, cipőkből és sporttáskákból vittek a legtöbbet. A Vas Népe standjánál is mindkét napon sokan jártak: aki még nem előfizetője lapunknak, szerződést köthetett; botmixert, hangszórót, kávédarálót, késkészletet, telefont vagy porszívót kaptak ajándékba az új előfizetők. A hagyományos ételek, a burgonyás és a gyermekételek könyvét pedig olcsóbban, 1250 forintért kínálták.

Most először a Praktiker barkácsáruház is csatlakozott a bevásárlónapokhoz: az óriási készletkisöprésen kívül 15 százalékkal alacsonyabb árat számoltak a nem akciós termékekre. Rengetegen vásároltak náluk a kreatív lakberendezéshez és sokan váltottak be kuponokat – kempingfelszerelésből, építőanyagokból, csempéből fogyott a legtöbb. Arányaiban a péntekihez képest legalább harminc százalékos forgalom- és vevőszám-növekedésről számolt be Varga Nóra áruházvezető. Még bátrabban fogalmazott a Family Centerben lévő DM egyik munkatársa: úgy érezte, mintha egy kisebb karácsonyi forgalmat bonyolítottak volna le a két nap alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!