Video

2010.08.18. 13:05

Riportból lett sláger a YouTube-on

Egy betörésről forgatott riportot egy amerikai hírcsatorna, majd leleményes emberek a riport hanganyagát feltuningolták - netes sláger lett belőle.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Egy amerikai hiradó nemrégiben riportot készített egy családdal, akikhez betörtek. A videóban nyilatkozik egy srác, kicsit érdekes hanglejtéssel, tekintettel, heves gesztikulálással (a videóban 1:00-tól látható). E nyilatkozat megtekintése mindenképp szükséges a lentebbi videó megértéséhez.

Miután a YouTube-ra felkerült a videó, azt leleményesen megvágták, zenei aláfestést készítettek hozzá, s a nyilatkozó srác hangját egy " target="_blank">auto-tune effektel, feltuningolták, amitől egyfajta énekhang lett (ez olyan effekt, mint amilyet Kanye West vagy a magyar SP hangjánál is előszeretettel használják), így összeállt ebből az egészből egy dal, ami netes körökben már sláger, olyannyira, hogy letölthető az iTunes-ról, de például kapható már poló is a netcsinálta sztár fotójával.

A videó nézettsége 2,75 milliónál jár, megannyi remake készült már belőle - tipikus netes őrültség, ami szájtról-szájtra jár. Ilyenkor igazán elhisszük, amit sokan és sokszor mondtak már: jó hangra és tehetségre a mai stúdiótechnika mellett nincs okvetlenül szükség a slágerzenéhez. Mert ugye az lett, sláger, amit valószínűleg a helyi bulikon már ugyanúgy játsszák, mint nálunk a Bikicsunájt - no comment.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!