Molnár József

2018.07.06. 20:34

Vasi íjász Eb-ezüst

A Haladás VSE íjásza, Molnár József egyéniben és csapatban is ezüstéremmel tért haza a németországi Európa-bajnokságról.

Pum András

Az AMBR-2 kategória dobogósai: A győztes Diego Sartini (középen) mellett balról az ezüstérmes Molnár József, jobbról a bronzérmes Carlo Cogo Fotó: Vígh Csaba

Klasszis erényeket csillogtattak a magyar íjászok a németországi kontinensviadalon: Molnár József egyéniben és csapatban is ezüstöt szerzett. A rendkívül sűrű mezőnyben mintegy 2 ezer íjász mérettetett meg. Az elmúlt időszak magyar szempontból egyik legnépesebb Európa-bajnokságán minden eddiginél nagyobb versenyfutás jellemezte a különféle kategóriákat. Az IFAA Eb-n a legnagyobb távolság 54 méter az íjászok számára. Az egyéni sportokat ritkán követi nagy érdeklődés, azonban a nagy tornákra jóval többen kíváncsiak. A többnapos versengésben egy tucat honfitársunk képviselte a magyar nemzeti színeket. A Nibur SE–Haladás VSE hírnevét Molnár József tovább öregbítette, AMBB-R kategóriában végig az élmezőnyben lőtt, gyakorlatilag kirobbanó formában versenyezte végig ezeket a napokat. Az élbolyból folyamatosan szakította le ellenfeleit, így a végelszámolásnál megérdemelten állhatott fel a dobogó második fokára. A rutinos versenyző nem először bizonyítja rátermettségét, tapasztalata rendszerint sokat ér a nemzetközi porondon is. A csapat BB-R kategóriában a Molnár-Pap-Vigh trió férfias küzdelemben az ezüstéremmel gazdagodhatott.

Az AMBR-2 kategória dobogósai: A győztes Diego Sartini (középen) mellett balról az ezüstérmes Molnár József, jobbról a bronzérmes Carlo Cogo Fotó: Vígh Csaba

– Nagyon erős mezőny gyűlt össze, Európa-bajnokságról lévén szó, rengeteg remek íjász érkezett a négynapos viadalra – mondta Molnár József. – Az egyéni versenyen összesen több mint kétezren, az én kategóriámban pedig 57-en indultak. Az első két napot követően az eredmények alapján négyes csoportokba rangsorolták az indulókat – jómagam három riválisommal az első négyesbe kvalifikáltuk magunkat. Nagyon nagy, kiélezett csatát vívtunk a dobogóért. Noha sikerült megdöntenem a 2015-ös gödöllői világbajnokságon elért világcsúcsomat, ezúttal ez sem volt elég az aranyéremhez. Hiába lőttem 1800 pont felett – 1815-öt értem el – itáliai társam, Diego Sartini még ennél is többet lőtt és megelőzött. Ám nincs bennem hiányérzet, örülök az ezüstéremnek, és készülök a szeptemberi, olaszországi világbajnokságra.

A magyarok dobogós helyezései. Egyéni. AMFU: 1. Gondán György. CMFS-R: 1. Szabó Szebasztián. AMBB-R: 2. Molnár József. VMFU: 2. Bóka László. AMFU: 3. Király Gábor. Csapat. FU: 1. Bóka László, Gondán, Szedlár János. BB-R: 2. Molnár József, Pap Mihály, Vigh Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!