Labdarúgás

2021.09.08. 07:00

A Hertha diadalmaskodott – A német gárda korosztályos csapatai nyerték a Király-emléktornát

A német Hertha BSC sikereivel zárult a Király Ferenc nemzetközi utánpótláslabdarúgó-emléktorna.

Pum András

A Király Sportlétesítményben a márciusban elhunyt Haladás-legenda, Király Ferenc emlékére rendezett tornán két korosztály, az U11-es és U12-es lépett pályára. Mindkét korosztályban hat-hat gárda szerepelt. Az U11-eseknél mindkét csoportmérkőzését megnyerte a Király SE, Kiss Gábor tanítványai a nyitótalálkozón magabiztosan múlták felül a Veszprémet (4-0), majd a folytatásban az osztrák Klagenfurtot is elkapták (4-3), ezzel a B csoport élén végeztek. A másik hármasban a német Hertha BSC szállította a papírformát, a Mosonmagyar­óvár ellen hengerelt (7-0), de a szlovákiai Dunaszerdahely sem tudta megállítani (3-2). Az elődöntőkből a Hertha az osztrákokat „kiütve” (14-0) száguldott a fináléba, míg a csoportgyőztes Király SE csak kevéssé emlékeztetett korábbi önmagára, a Dunaszerdahely alaposan megszórta az ólomlábakon járó vasiakat (8-0). A bronzmeccsen a Klagenfurtban maradt több erő, 2-1-re nyert a Király SE ellen. A döntőben a Hertha 1-0-ra nyert a DAC ellen.

Végeredmény: 1. Hertha BSC, 2. Dunaszerdahelyi AC 1904, 3. SK Klagenfurt, 4. Király SE, 5. Mosonmagyaróvár, 6. Veszprém.

Az U12-eseknél a favorit Hertha BSC esélyeshez méltón hozta csoportmérkőzéseit – Veszprém (5-0), Admira (4-1). A másik csoportban a Dunaszerdahely is behúzta mindkét meccsét, egyformán 2-0-ra verte meg az egymással ikszelő riválisait, így a Király SE és a Mosonmagyaróvár között büntetőkkel dőlt el, hogy melyik csapat jut a legjobb négy közé, és folytathatja az ötödik helyért. A tizenegyeseket a szombathelyiek rúgták pontosabban (3-1), így az egyik elődöntőben összejött a Hertha–Király-mérkőzés. Itt a berliniek szereztek vezetést, ezután háromszor is egyenlíthetett volna a KSE, nem sikerült, a németek pedig a folytatásban gólokra váltották nagy mezőnyfölényüket, s végül biztosan, 6-0-ra nyertek. A másik ágon az Admira 3-0-ra verte a DAC-ot. A bronzmeccsen Sodics Mátyás duplájával a Király 2-0-ra legyőzte a DAC-ot. A fináléban pedig a Hertha 6-0-ra lemosta az Admira Wackert. A torna legjobb kapusa Krancz Bálint (Király SE) lett.

Végeredmény: 1. Hertha, 2. Admira Wacker, 3. Király SE, 4. DAC, 5. Veszprém, 6. Mosonmagyaróvár.

Kiemelt képünkön: A kék-fehér csíkos mezes Hertha U12-es csapata első lett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!