Vönöck

2015.06.21. 19:15

A pálinka vönöcki ünnepe

Vönöck - Idén ötödik alkalommal rendeztek Pálinkafesztivált Vönöckön. Buti Károly gyümölcsösében, a sátorban két napon át szólt a zene, helyben sütött ételek és isteni pálinka várta az érdeklődőket. A jubileumi év főszereplője idén az alma volt.

Keszey Ágnes

GPS nélkül is megtaláltuk volna Buti Károly gyümölcsösét, hiszen Vönöck határában színes szalagok jelezték az utat. Kapunyitásra érkeztünk pénteken délután a helyszínre, amely a legszebb arcát mutatta a fesztiválozóknak.

A sátorban, a színpadon hangolt a Westend Blues, a csinos házikókban pedig kistermelők kínálták a langallót, a cipót, a kolbászt, a sört és természetesen a pálinkát. Kézművesek és gyermekprogramok is várták az érdeklődőket.

Az információs pultnál helyiekkel ismerkedtünk, akik ezer szállal kötődnek ehhez a birtokhoz, többen közülük a főzdében dolgoznak, mások pedig jó barátságot ápolnak a családdal. Nagy volt a készülődés, a szervezést is a család vállalta magára. Megtudtuk, hogy már fél évvel ezelőtt muszáj volt elkezdeni a munkát.

A szervezők ügyeltek arra, hogy a kétnapos, sok látogatót vonzó rendezvényen megkóstolható ínyencségek mellé olyan színes programot vonultassanak fel, amelyet egy komoly fesztiváltól elvárhat a közönség.

Az első nap rengetegen voltak kíváncsiak az Ocho Macho zenekarra, szombaton pedig sztárfellépőkkel kedveskedtek a látogatóknak. Kovács Kati, majd Demjén Ferenc és a Paso slágerei töltötték meg jókedvű bulizni vágyókkal a hatalmas rendezvénysátrat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!